Отидете към основна версия

6 640 38

Знаете ли кои са най-популярните японски кросоувъри в България

  • японски автомобили-
  • кросоувъри-
  • българия

Японските автомобили традиционно са много търсени и популярни навсякъде по света. В Европа и у нас те са по-слабо застъпени от немските и френските например, но носещата им се слава на изключително надеждни коли, ги прави притегател за много водачи по нашите географски ширини.

И японските, както всички други коли имат своите бестселъри, както и модели, които идват и си отиват. Някои остават търсени на пазара в продължение на много години и десетилетия, а това е невъзможно без всенародното признание и любов.

Съдейки по статистиката на КАТ за регистрираните нови и употребявани автомобили в България през изминалата 2020 година, както и по броя на търсенията в най-големия автомобилен сайт у нас mobile.bg, можем да направим заключение, че най-популярните японски кросоувъри сред българите са пет.

Първата позиция е за Toyota RAV4. Абсолютният лидер сред японските кросоувъри на вътрешния пазар, разбира се, е популярната Toyota RAV4, която се произвежда от 1994 година. Колата, първоначално замислена като средство за активен отдих, е намерила своето място в много семейства и у нас.

Веднага след нея се нарежда прекият ѝ конкурент в лицето на Honda CR-V, а третата позиция е за Nissan Qashqai. Останалите два модела, които допълват този своеобразен Топ 5 са Suzuki Vitara и Mazda CX-5.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.

Свързани новини

  • Най-икономичните бензинови 4х4 SUV-та

    Започваме с уточнението, че автомобилите в този рейтинг са от т.нар. масов сегмент, оборудвани са с бензинови двигатели с вътрешно горене и имат автом ...
    17.05.2021
    24 556
    46