Отидете към основна версия

4 736 12

Знаете ли кои са градовете с най-големи задръствания

  • градове-
  • задръствания-
  • автомобили

Москва води в класацията

Снимка: Shutterstock

Холандската компания TomTom публикува годишен рейтинг на задръстванията по пътищата. В проучването за 2020 година Москва се оказа най-задръстеният град в света, въпреки факта, че трафикът е леко намалял поради пандемията. По този показател руската столица надмина 416 града от 57 държави.

Нивото на задръствания по пътищата на Москва и Московска област е оценено с 54 процента, което означава, че средното пътуване през миналата година отнема 54 процента повече, отколкото при безлюдни пътища. Анализаторите отчитат 66 дни с нисък трафик и повечето от тях са през пролетта - времето на първата вълна на пандемията.

Мумбай, Богота и Манила заемат второто, третото и четвъртото място в рейтинга с еднакъв резултат от 53 процента, а Истанбул е на петото място с 51 процента.

Други руски градове също бяха включени в топ 50 на класацията. Деветото място отиде в Новосибирск. Рейтингът на града е 45 процента. Санкт Петербург е на 12-та позиция с 44 процента, а Самара, Екатеринбург и Ростов на Дон получават съответно 20, 28 и 37 процента. Челябинск стана 46-и в класацията, а Омск - 50-и.

Пет американски града станаха най-малко задръстените през миналата година: Грийнсборо Хай Пойнт (седем процента) и Сиракуза, Дейтън, Литъл Рок и Уинстън-Салем са с еднакъв резултат от осем процента.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.

Свързани новини