Отидете към основна версия

6 117 53

Запознайте се с Mercedes-Benz EQA

  • mercedes-benz-
  • eqa

Цените за новия електромобил започват от 47 540 евро

Mercedes-Benz представи още един електрически кросоувър - моделът получи обозначението EQA. Иновацията е способна да измине 426 километра с едно зареждане и се задвижва от електрически мотор с мощност от 190 конски сили. В Германия, където Mercedes-Benz EQA ще се появи първо, през тази пролет, електрическата кола е оценена на 47 540 евро.

По отношение на размера и дизайна EQA е подобен на GLA. Той е с 53 милиметра по-дълъг от GLA (4 463 милиметра) и с девет милиметра по-висок (1 620 милиметра), а широчината и разстоянието между осите на двата кросоувъра са еднакви - съответно са 1 834 и 2 729 милиметра. Коефициентът на въздушно съпротивление на електрическата кола е 0.28 - същият като този на GLA.

Засега моделът е представен в една-единствената модификация - EQA 250, която е с електрически мотор с мощност от 190 конски сили (140 kW) и с 66.5-киловатчасова батерия, която осигурява пробег от 426 километра по WLTP цикъла и 486 километра по NEDC. С тази конфигурация електрическият кросоувър ускорява от нула до сто километра за 8.9 секунди, а максималната му скорост е електронно ограничена до 160 километра в час.

Можете да презаредите батерията от 10 до 80 процента за половин час, но само когато използвате станция за бързо зареждане. Зареждането с типично 11 kW променливотоково устройство отнема 5 часа и 45 минути. Списъкът с оборудване включва въздушни възглавници отпред и за колената, въздушни възглавници тип завеси, адаптивна LED оптика, системи за поддържане на лентата и превантивно спиране, както и 18-цолови джанти.

Интериорът е напълно идентичен с GLA, с изключение на новите опции за декорация и дизайна на менюто на мултимедийната система и навигационната графика. Размерът на екрана варира от 7 до 10.25 инча, в зависимост от нивото на оборудване, а също така е предвиден спортен многофункционален волан. Срещу допълнително заплащане може да се поръча панорамен покрив и декоративни елементи в розово златист цвят на вентилационните дефлектори.

Mercedes-Benz вече потвърди появата и на двумоторна модификация EQA, която ще е с мощност от 272 конски сили, както и версия с автономен пробег от над 500 километра по цикъла WLTP. Кога точно ще бъдат представени, компанията не уточнява. EQA е един от четирите електрически автомобила от подмарката EQ, които трябва да дебютират през 2021 година. През тази година Mercedes-Benz ще покаже и флагмана EQS, който ще бъде най-скъпият електрически автомобил на марката.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини