Отидете към основна версия

25 074 49

Евтиният кросоувър на Renault ще струва 12 000 лв.

  • renault-
  • рено-
  • kiger

Шпионска снимка на автомобила с минимален камуфлаж разкрива серийната версия

Премиерата на новия кросоувър на Renault, наречен Kiger, ще се състои на 28 януари, но визията му вече е почти напълно разсекретена. Бюджетната иновация отново попадна в обектива на фотошпиони - този път тестовото муле беше заснето в много лек камуфлаж, който не крие дизайна на предницата.

Съдейки по последните снимки, серийният кросоувър е наследил основните характеристики на концепцията Kiger (на снимката по-долу), показан през ноември миналата година, но с редица традиционни опростявания. Серийната версия е лишена от диодната лента, свързваща оптиката, необичайните джанти и големите релси на покрива. Миниатюрните огледала също са приели по-позната форма.

Очаква се евтиният и подходящ за младежи кросоувър да получи пълен набор от модерно оборудване - мултимедия със сензорен екран, мултифункционален волан, цифров панел с инструменти и климатичен контрол. Най-наточените версии на Kiger могат да бъдат оборудвани и с круиз контрол.

Основата за Kiger ще бъде модулната платформа CMF-A +, на която се базират Triber, Kwid и Nissan Magnite. По отношение на размерите си тя ще бъде подобна на Lada XRay, но дължината няма да надвишава четири метра - по този начин моделът ще може да отговаря на изискванията за данъчни стимули в Индия. Пътният просвет на прототипа е 210 милиметра.

Базовият двигател най-вероятно ще е с мощност 72 конски сили атмосферен, съчетан с петстепенна механична скоростна кутия. Като алтернатива, Renault обещава турбо двигател - вероятно говорим за трицилиндров агрегат с мощност от 100 конски сили, който ще се продава, както с механична, така и с вариаторна трансмисия. Задвижването ще е само на предните колела.

Renault Kiger ще дебютира на 28 януари и първоначално ще се продава само на индийския пазар. По предварителни данни първоначалната цена на кросоувъра ще бъде от 530 хиляди рупии (приблизително 6 000 евро по текущия обменен курс). По-късно обаче иновацията ще се появи и на пазарите извън Индия.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 49 гласа.

Свързани новини