Отидете към основна версия

35 820 90

Niva-та, която прилича на RAV4 била много по-безопасна и комфортна

  • lada-
  • niva-
  • travel-
  • лада-
  • нива

Минималната цена на новото SUV е 8 200 евро

АвтоВАЗ направи официално онлайн представяне на обновената Lada Niva Travel. По време на презентацията руската марка посвети няколко слайда на ключовите предимства на новото SUV. Сред основните предимства на иновацията представителите на руския автомобилен завод наблегнаха на няколко ключови фактора - „Безопасност“, „Комфорт“, както и „Офроуд възможности“ и „Уникални търговски предимства“.

Сред предимствата в категорията "Безопасност" експертите отбелязват наличието на две предни въздушни възглавници, камера за обратно виждане и двугодишна гаранция без ограничение на пробега. Климатикът, отопляемото предно стъкло, огледалата, воланът и седалките, както и централен подлакътник и мултимедийна система са елементите отговорни за добрия, според руснаците, комфорт в обновената Lada Niva Travel.

Въпреки по-комфортната возия офроуд възможностите на Niva-та са подобрени. Те се дължат на модернизираното постоянно задвижване на всички колела с блокировка на диференциала, понижаващите предавки, както и на 220 мм пътен просвет и "шнорхел", който е включен в оборудването на офроуд версията. Уникалното търговско предимство на SUV-то пък е неговата приспособимост към труден климат, маневреност, както и ниската цена и ниските разходи за поддръжка.

Началото на приемане на поръчки за обновената Lada Niva Travel започва на 25 януари 2021 година. Въпреки сериозните промени в екстериора и интериора на колата, SUV-то запази своя 1.7-литров атмосферен двигател с мощност от 80 конски сили (127 Нм). В съчетание с този мотор се предлага петстепенна механична скоростна кутия. Цената на новите артикули започва от 747 900 рубли (приблизително около €8 200) за базовата версия. Началната цена на офроуд версията пък е 844 900 рубли (€9 200).

Ще припомним, че в края на януари дизайнерът на класическата Lada Niva Валери Семушкин изрази мнението си за рестайлинг версията на Lada Niva Travel. Според експерта актуализацията на екстериора на SUV-то е била неуспешна. Дизайнът беше критикуван и от много други специалисти, най-вече заради твърде близката прилика с японския бестселър в този клас Toyota RAV4.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 97 гласа.

Свързани новини