Отидете към основна версия

4 017 16

Land Rover представи Defender с V8

  • land rover-
  • defender-
  • v8

Повече екстри за най-мощния модел

Снимки: Land Rover

Новият Land Rover Defender беше представен преди около година, но до момента той можеше да се поръча единствено с четири- и шестцилиндрови мотори, които въпреки че предоставят прилична мощност за модела, явно не са достатъчни за част от клиентите.

За това от британската компания обявиха, че SUV-то вече може да се поръча с бензинов V8. Двигателят е 5.0-литров със суперчарджър и предлага мощност от 518 конски сили и 625 нютон метра въртящ момент. Те се предават към 4-те колела, а скоростната кутия е автоматична с 8 скорости. Въпреки голямата маса, Defender може да се похвали с ускорение от място до 100 км/ч. за 5.2 секунди, а максималната му скорост е 240 км/ч.

По-големи стабилизиращи щанги и промени в задния диференциал имат за цел да се справят с по-голямата мощност и въртящ момент, а нов режим на шофиране втърдява окачването и прави по-чувствителен педала на газта. По-големи 22-инчови джанти и сини спирачни апарати пък отличават Defender V8 външно, а в задницата впечатлние правят четири накрайника на генерацията.


В интериора виждаме волан облечен в алкантара и по-голям дисплей на инфотеймънт системата. Той е с размер от 11.4 инча, спрямо предишния 10-инчов. Стандартно модела идва и с безжично зарядно за телефон. Както и при останалите модели и тук е възможно различно конфигуриране според желанията на клиента.

Осмака е наличен, както за двувратата, така и за четиривратата версия, а цените ще станат ясни в следващите месеци, преди модела официално да влезе в продажба.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.

Свързани новини

  • Land Rover подготвя Defender с двигател от М5

    По-рано тази година от Land Rover представиха Defender, оборудван с 5.0-литров V8, който генерира 518 конски сили и максимален въртящ момент от 625 ню ...
    27.07.2021
    3 383
    2
  • Новият Defender вече ръждяса

    Новото поколение на Land Rover Defender бе показано преди по-малко от две години, а един екземпляр вече може да се похвали с ръждиви детайли. Използва ...
    12.05.2021
    11 193
    9