Отидете към основна версия

7 785 26

Пускат в продажба двуместен триколесен електромобил с автономен пробег 1 600 км

  • aperta-
  • електромобил

Триколката с футуристичен дизайн е оборудвана със слънчеви панели и батерия

Американската компания Aptera планира да започне масово производство на триколесен електрически автомобил, наречен Paradigm, като това ще стане още до края на тази година. Според Robb Report стартъпът от Сан Диего вече е събрал над 7 хиляди предварителни поръчки за новия продукт, като Aptera успя да спечели около 250 000 долара от тях.

Компанията също така успява да получи частни инвестиции в размер на 4 милиона долара. Aptera работи върху двуместния електрически автомобил с три колела от 2007 година. Първоначално плановете на американците бяха да разработят хибридна кола от композитни материали, но впоследствие се измениха.

Очаква се Paradigm да излезе в две версии. Пробегът на електрическия автомобил от най-висок клас ще бъде 1 600 километра. Инженерите планират да постигнат такива показатели с помощта на 100-киловата батерия и вградени слънчеви панели.

Иновацията ще получи футуристичен дизайн в стила на едноименната концепция, който беше представен в края на миналата година. Известният американски инженер Санди Мънро вече обърна внимание на амбициозния проект Aptera. По думите му той е готов да окаже цялата необходима помощ за този електромобил.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.

Свързани новини