Отидете към основна версия

13 449 18

Maybach-ът, направен за Муамар Кадафи, бе показан на видео

  • maybach-
  • 57s coupe-
  • xenatec-
  • муама

Maybach 57S Coupe от германското каросерийно ателие Xenatec е поръчан от либийския лидер, а сега се продава за 961 950 евро

Каналът в YouTube MercBenzKing публикува кратко видео с много рядък Maybach 57S Coupe от каросерийно ателие Xenatec. Автомобилът е от 2010 година и е предназначен за либийския лидер Муамар Кадафи. Колата обаче никога не е била доставена на клиента, тъй като през 2011-а, в резултат на гражданската война в Либия, правителството на Кадафи е свалено от власт, а самият той е убит.

Купето е построено на базата на Maybach 57. Съдейки по видеото, каросерията на автомобила е получила необичайна цветова схема. Колата е оборудвана със нетрадиционни тройни стъкла, модерницирани фарове и с различна хромирана решетка. Интериорът на купето е направен в черни, бежови и кремави цветове. В салона има и вграден хладилник.

Под капака на купето е монтиран шестлитров V12 двигател. Мощността на агрегата е 612 конски сили. Двигателят работи заедно с петстепенна автоматична скоростна кутия.

Maybach 57S Coupe бе пуснат за продажба от холандската компания Autoleitner в началото на февруари. Желаещите да закупят рядко купе ще трябва да платят 961 950 евро. Произведени са общо 10 купета Maybach 57S от Xenatec, въпреки че видеото твърди, че изобщо не са сглобени повече от 8 такива модела. Докладът на Autoleitner посочва, че това е автомобилът с най-нисък пробег.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 24 гласа.

Свързани новини