Отидете към основна версия

5 861 14

Toyota показа как ще изглежда следващото Aygo

  • toyota-
  • aygo-
  • prologue-
  • concept

Toyota Aygo X Prologue Concept е малък крооувър, представящ бъдещето на модела

Снимки: Toyota

Преди седмица ви показахме малък тийзър, който от японската компания пуснаха в интернет пространството, разкриващ част от формите на нов модел. Ето, че днес видяхме и повече снимки, както и малко повече информация за модела Aygo X Prologue, който все още е в концептуален вариант.

Новото Aygo вече няма да има връзка с Франция и оставя зад себе си идентичните модели на Peugeot и Citroen. Компактният модел запазва размерите си, но пък вече е по-висок и показва малко повече мускули. Големите джанти и широките калници придават доста по-различен вид на Aygo, който вече ще бъде насочен в сегмента на кросоувърите.В предницата виждаме фарове, които са свързани с LED лента, като впечатление прави един единствен отвор за въздух в долната част на бронята. Макар дизайнът да е леко по-различен от този който сме свикнали да виждаме от Toyota, все пак можем да доловим някакви прилики, които при серийния модел, вярваме ще бъдат още повече.

В задницата отново виждаме свързване на двата стопа, както и интересно задно стъкло, което всъщност играе ролята на капак на багажника. Не е изненада, че липсват накрайници на ауспуси, но пък се радваме да видим и че няма фалшиви такива в долната част на задната броня.

Засега не се споменава нищо за интериора или задвижването на новото Aygo, но е сигурно че ще видим електрическа версия в продажба. Интересни екстри, които най-вероятно няма да видим при серийния модел са вградени екшън камери в огледалата за странично виждане и вградена в задния дифузьор стойка за колела. Пълното представяне на Aygo ще видим към края на тази година, а моделът ще влезе в продажба от началото на следващата.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 13 гласа.

Свързани новини