Отидете към основна версия

15 737 41

„Toyota е на прав път или пък не е...“. Какво се говори за новия Land Cruiser 300

  • toyota-
  • land cruiser-
  • 300

Следващото поколение на легендарния всъдеход е на път да се появи в най-скоро време. И колкото по-близо е премиерата, толкова по-противоречиви са слуховете за него

„Икономичен хибриден или надежден дизел с висок въртящ момент?“, „Рама или монокок каросерия?“, „CVT или истински автоматик?“ Това е само малък списък с въпроси, които вълнуват феновете на Toyota Land Cruiser, що се отнася до новия модел с индекс "300". Проучихме форумите и се опитахме да разберем как феновете искат да видят следващото поколение на легендарния всъдеход и доколко очакванията им съответстват на предполагаемата реалност.

„Рама или монокок?“

В един от форумите, още преди 7 години, когато току-що започнаха да се появяват първите слухове за следващия Land Cruiser, се появиха слухове, че Land Cruiser може да последва пътя на Land Rover Defender: легендарният SUV, който издържа на поточната линия в продължение на 70 години, загуби структурата си на рама след смяна на поколението.

Както писахме по-рано, това е може би ключовият въпрос, който най-много притеснява феновете на всъдехода. Сега те могат да се успокоят малко. В края на февруари се появиха снимки на каросерията и шасито на новия всъдеход, направени в завод в Япония. Съдейки по тях, след смяната на поколението Land Cruiser ще избегне промяната на концепцията в полза на монококово тяло и ще запази конструкцията си на рама. Съществуват обаче съвсем други данни, според които новият всъдеход ще се премести на модулната платформа TNGA и ще получи т.нар. монококово тяло.

Дизайнът на "300" също все още е под въпрос. В момента той може да бъде видян по шпионските снимки на камуфлажната кола и направените върху тях рендери. От изображенията се вижда, че отличителната черта на всъдехода ще бъде огромна радиаторна решетка, размерите на която значително ще се увеличат спрямо сегашния модел, усъвършенствана предна оптика, направена в стила на големия "американски" пикап Toyota Tacoma, и широки квадратни арки на колелата . Като цяло можем да заключим, че Land Cruiser ще запази основните си черти, които трябва да се харесат на повечето фенове на автомобилите.

„Ами ако скенерът за пръстови отпечатъци се повреди?“

Интериорът на колата, напротив, чака по-радикални промени. Предполагаемите изображения на интериора на новия SUV, който се появиха в интернет, предизвикаха бурни дискусии. Очаква се LC300 да запази аналоговите си циферблати на таблото, обградени от малък цифров дисплей. В същото време на предния панел ще бъде инсталиран голям сензорен дисплей на информационно-развлекателния комплекс с диагонал около 12 инча, под който ще има аналогови бутони за управление на климатика и основните мултимедийни функции. Централният тунел разполага и с безжично зарядно устройство за смартфон, превключвател за режим на задвижване на всички колела и електронна ръчна спирачка.

„Сензорни повърхности, съчетани с познати механични бутони и модерни функции. Мисля, че Toyota е на прав път “, гласи един от коментарите под снимките.

Вляво от централния екран ще бъде бутонът за стартиране на двигателя, на който по неофициални данни ще има скенер за пръстови отпечатъци на водача, който няма да позволи на неупълномощено лице да стартира двигателя. Някой нарича подобно решение „много успешна находка“, но други го смятат за излишно. „Съвременните скенери за пръстови отпечатъци работят доста добре. Но какво ще стане, ако изведнъж се развали? ”, Притеснява се коментатор, не без основание.

Друго необичайно решение е плейърът с диск, който може да се види на централния панел. Някои фенове наричат ​​появата на CD плейър на автомобил от 21-ви век „връщане назад“, но тази концепция намери много защитници: „Тези, които карат Land Cruiser, все още не знаят какво представляват Bluetooth и CarPlay. Следователно компактдискът никога не трябва да им се отнема. "

Като цяло появата на всякакви електронни джаджи, усъвършенствани асистиращи системи, модерна мултимедия и други такива не са особено приятни за много консервативни фенове. Именно те са особено предпазливи и към възможността за замяна на традиционните задвижващи агрегати с хибридни силови трактове.

„Land Cruiser за мен лично е синоним на бруталност и надеждност. Хората харчат около 80 хиляди долара за кола само заради нейните „истински“ механични агрегати, които са с невероятна жизнеспособност. Сред луксозните характеристики бяха кожената тапицерия и климатикът. И сега ще бъде хибрид, пълнен с електроника. Тъжно е да се види, че моделът, на който се възхищавам от детството си, върви по този път “, се казва в коментар към информацията за изоставянето на бензиновия двигател V8 и появата на електрифициран силов тракт, базиран на компресорен V6.

В допълнение, феновете на всъдехода са много загрижени за въпроса за поддържането на дизелов агрегат в гамата двигатели. „Не мога да си представя, че Land Cruiser няма да има дизелов двигател. В Австралия тези автомобили са необходими, за да се закачат каравани към тях или да се тегли ремарке с лодка до океана. Без дизелов двигател LC300 ще бъде обречен. "

Според слуховете Land Cruiser всъщност ще остане без обичайните V8 двигатели, които ще бъдат заменени от 3,5-литров компресорен бензинов „шестак“ с мощност 415 конски сили. В същото време моделът трябва да запази и дизеловата си модификация, но вместо стария 4,5-литров 8-цилиндров двигател японците ще използват нов 3.3-литров V6 двигател. Що се отнася до хибрида, инсталацията ще се основава на 3,5-литров бензинов двигател. Първите два двигателя ще работят заедно с 10-степенна автоматична трансмисия, като CVT е вероятната трансмисия само за хибридната версия.

„Вариатор на Land Cruiser? Шегувате се с мен! “- пише потребител на един от американските форуми. В същото време някои фенове на модела изобщо не се смущават от вероятността за непрекъснато променлива трансмисия на голям всъдеход: „Toyota инсталира CVT на своите хибриди повече от 20 години и това е доста успешна трансмисия . Погледнете новия RAV4"

„Кога ще се появи LC 300? Който има инфо, да сподели! "

Този въпрос тревожи феновете на легендарния всъдеход от няколко години. Самата Toyota все още не е направила официални изявления относно следващото поколение на модела, но според вътрешна информация няма да се чака още дълго. В края на март последният "200" трябва да излезне от поточната линия, след което японците ще се концентрират изцяло върху пускането на новата кола. По неофициални данни през април те вече ще започнат да приемат поръчки за Land Cruiser 300, а през май ще започне серийното производство. Световната премиера на всъдехода трябва да се състои преди началото на лятото.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 20 гласа.

Свързани новини