Отидете към основна версия

10 576 19

Газова уредба и почти 300 конски сили за най-луксозната KIA

  • kia-
  • k8-
  • двигатели

Kia K8 ще разполага с 3.5-литров V6

Снимки: Kia

Преди няколко седмици от Kia показаха интериора и част от екстериора на най-луксозния си модел – K8, а днес от корейската компания разкриха и малко повече технически данни за седана. Той ще замени преходния модел К7 и ще влезе в продажба от началото на месец април в родината си, а след това постепенно ще достигне и до останалите пазари.

Дългата над 5 метра лимузина разполага с 3.5-литров бензинов V6 при най-високото ниво на оборудване, а мощността му достига 296 конски сили. Максималният въртящ момент от 359 нютон метра се предава към четирите колела, а трансмисията е автоматична с 8 предавки. Интересно е че тази версия ще се предлага и със заводска газова уредба, като тогава мощността е редуцирана до 237 конски сили,а въртящият момент е свален до 314 нютона.

Друг вариант е 2.5-литров бензинов мотор със 195 конски сили и 248 нютон метра, който отново предлага само автоматична трансмисия и очаквано по-нисък разход. На по-късен етап ще видим и базов 1.6-литров бензинов двигател,а от KIA не споменават нищо за дизелови версии, което означава, че те най-вероятно ще липсват при новия модел.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.

Свързани новини