Отидете към основна версия

3 077 45

Камионът на Tesla ще се забави с още поне година

  • tesla-
  • semi-
  • мъск

Доставките на Tesla Semi няма да започнат в следващите месеци

Снимки: Tesla

Електрическия камион на Tesla бе представен за първи път в края на 2017 година, като първите доставки бяха планирани за началото на 2019 година. Това така и не се случи, а от компанията заявиха, че процесът ще се забави и бе насрочена нова дата за изминалата 2020 година. Вече сме 2021 година, а изглежда че от Tesla ще се забавят поне още година с доставянето на първите клиентски бройки.

Това стана ясно след като Мъск отговори на публикация в Twitter. След зададен въпрос относно това как върви проектът и кога ще видим официалното представяне на модела, шефът на Tesla, отговори че през следващата година ще са готови с него.

Трайното забавяне се дължи главно на батериите, които ще бъдат използвани в електрическия камион. От американската компания имат за цел да използват новоразработени батерии, които влязоха в производство през изминалата година. Според първоначалните данни, Tesla Semi трябваше да изминава около 800 км с едно зареждане, но според последната информация от Мъск, то пробегът с новите батерии ще бъде над 900 км.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.

Свързани новини