25 Март, 2021 17:45 4 053 4

Австралия променя законите си заради Tesla?

  • tesla-
  • semi-
  • камион-
  • австралия

Електрическият камион е твърде широк за австралийските пътища

Австралия променя законите си заради Tesla? - 1
Снимка: Tesla

Електрическият камион на Tesla все още не е влязъл в употреба, но ето че вече се появиха някои бъдещи проблеми с него. Влекачът е широк точно 2.59 метра, което според законите в Австралия е твърде много. Максималната допустима ширина на превозни средства там е 2.5 метра, за разлика от правилата в Европа и Америка, където лимитът е 2.6 метра.

Въпреки това, има шанс Tesla Semi да бъде достъпен и в Австралия, след като от американската компания са подали иск до Националната транспортна комисия, за преразглеждане на закона. Все още няма официално решение, но хората на Мъск се уповават на правилата, които са валидни за останалите континенти, където ще се продава камионът.

По план електрическият влекач, трябваше да бъде представен преди доста време, но премиерата му се отлага вече няколко пъти. Последните новини гласят, че новата дата е насрочена за края на тази година, но е напълно вероятно отново да видим закъснение.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не е само Австралия

    13 7 Отговор
    Доста държави си промениха законите заради Тесла. Особено Китай, където Тесла е първата фирма без никакъв процент китайско участие, при положение че дотогава нямаше фирма в Китай, в която да няма поне 51 процента китайска собственост.
  • 2 Beixh

    12 7 Отговор
    Да, хората явно ценят нещо в тази марка и правят чудеса от храброст за да я подслонят . Чух и за Индия и Индонезия подобни неща. Браво !

    Между другото една забележка към автора - премиерата не я чакаме към края на годината . Премиерата беше преди няколко години. До края на годината чакаме първите продажби и доставки.🙃

    Коментиран от #3

  • 3 Новина от pepsi

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Beixh":

    До края на годината от pepsi очакват своите 15 броя Tesla semi, като казват, че са приготвили вече зарядните станции за тях. Макар и бавно, ще започнат да ги произвеждат още тази година. Вероятно ще има и детски болести. Даже не е вероятно, а направо сигурно, но първите клиенти са подготвени психически за такава възможност. До края на 2022 вероятно ще са пооправили детските болести и ще са започнали истинското масово производство както на камионът така и на пикапа, а също и във фабриката в Берлин. 2022 година ще е една от най-интересните от създаването на Тесла. Да видим колко над милион ще произведат тогава?
  • 4 123

    5 0 Отговор
    Няма страшно, те от тези модели ще продават само такива с дистанционно.