Отидете към основна версия

13 895 55

Toyota показа електрически SUV с интересен дизайн

  • toyota-
  • bz-
  • rav4-
  • subaru

Концептът BZ4x е съвместна разработка със Subaru

Снимки: Toyota

Изложението в Шанхай се превърна в подиум за доста нови електрически автомобили и като една от най-големите компании в бизнеса, Toyota нямаше как да подмине възможността за представяне от своя страна. Концепт, който поставя началото на новия електрически бранд на японците дебютира с интересен дизайн и съвместни разработки със Subaru.

BZ (Beyond Zero) е новата марка под която ще се продават изцяло електрически модели, а първия модел 4х е кросоувър с размерите на RAV4 и доста смел дизайн.

Предницата не разполага с голяма решетка като при останалите модели на марката, а по-скоро с доста остра форма и висока линия на предния капак. Фаровете са изцяло LED с характерни дневни светлини.

Страничната част прилича доста на тази при последното поколение RAV4 като смесва няколко различни форми, а боядисани в черно арки на калниците правят впечатление и придават малко по-агресивен изглед на кросоувъра.

Отзад можем да открием стопове, свързани с LED ивица между тях. Формите отново са доста остри, а светлините продължават и в страничната част на BZ4x.

В интериора можем да видим доста ниско разположено табло, напомнящо доста на това при моделите на Peugeot. Дисплей в средната част отговаря за инфотеймънт системата, а пред водача може да се намери друг екран, заместващ традиционния километраж. Средната конзола е доста висока, а впечатление правят физически бутони.

От Toyota, споменават че концептът е съвместна разработка със Subaru, което означава, че най-вероятно ще видим и тяхна версия съвсем скоро. За сметка на това SUV-то използва е-TNGA платформата за електрически автомобили на Toyota.

За сега не се разкриват техническите характеристики на модела, освен това че ще разполага със задвижване на четирите колела, което предполага версия с два електромотора. Toyota планира да представи готов модел за производство през следващата година, а междувременно ще видим и още BZ електрически модели.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.

Свързани новини