Last news in Fakti

12 Април, 2021 14:07 3 278 13

Toyota представя електрически SUV на 19 април

  • toyota-
  • bz-
  • електрически автомобил

Кросоувърът е разработен на обща платформа със Subaru

Toyota представя електрически SUV на 19 април - 1

Toyota е на път да представи първия си електрически SUV, като вече имаме и официална дата за събитието. Кратък рекламен клип на който се виждат части от кросоувъра се появи в един от профилите на японската компания. Премиерата на новата електрическа Toyota ще се състои на 19 април, а няколко дни след това ще видим и официално представяне на автоизложението в Шанхай.

Toyota представя електрически SUV на 19 април

Новият модел ще бъде с размерите на Toyota RAV4 и ще бъде изграден на специална платформа, разработена съвместно със Subaru, която най-вероятно ще видим и при останалите електрически модели в бъдещето.

Coming soon – Toyota next step in electrification from ToyotaGB on Vimeo.

За сега не се споменават техническите характеристики на модела, но можем да видим футуристичен дизайн с доста остри форми и интересни LED светлини в предната част. Най-вероятно линиите ще са доста по-различни от тези, които сме свикнали при досегашните модели, но пък е силно вероятно да виждаме този дизайнерски език при останалите изцяло електрически автомобили на марката.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сетила се Мара да се побара

    1 5 Отговор
    Но все пак по-добре късно отколкото никога, както си бяха зарекли, че ще залагат само на хибридите и водорода, докато не направят твърдотелни батерии.
  • 2 Х7V7

    0 4 Отговор
    Намбер ван са Китай с голяма преднина.

    Коментиран от #12

  • 3 Бай Джап

    6 6 Отговор
    Тойота, ще върнат ония шмекер Мъск в 1-ви клас! хаха

    Коментиран от #4

  • 4 Не думай?

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Джап":

    И как ще върнат Илон Мъск в първи клас, като той миналата година обяви, че започва производство на новите си батерии и смята през 2030 година да произвежда достатъчно батерии за производството на 20 милиона автомобила годишно.

    По абсолютно същото време, Тойода, шефът на Toyota, обясняваше как неговата компания няма да произвежда електромобили, защото няма достатъчно батерии, ще произвежда хибриди защото може да произведе повече бройки със същото количество батерии. С гордост обясняваше, как след 2025 имат за цел да произвеждат 500 хиляди електромобила годишно. Tesla ги произведе още през 2020 година, като целта за 2025 година е около 5 милиона. Както виждаш Toyota дори в мечтите си не може да стигне Тесла. Защото според този същият мечтател, трябваше да продават милион водородни автомобила годишно през 2020-та. Обещание от преди осем години.

    Коментиран от #5

  • 5 12345

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Не думай?":

    Абе ти не вярвай на всичко, казано от Илончо. Той беше казал, че 2019 започва да доставя поръчаните и платени Семита, но вече е 2021 и няма ни едно доставено. Та и за 20-те милиона Тесли може да му се иска, но е малко вероятно да се случи. Предлагането ще става все по голямо и темпа на растеж на продажбите ще намалява.

    Коментиран от #7, #10

  • 6 авто фен

    4 2 Отговор
    Повече конкуренция=по-малко продажби на Тесла.

    Коментиран от #8

  • 7 Ще ти се, ама на тебе

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "12345":

    Предлагането наистина става по-голямо, но ръстът на търсенето е по-голям и темпа на растеж на Тесла всъщност се увеличава. Единственото което може да намалее са продажбите на ДВГ.
  • 8 Да видим?

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "авто фен":

    С колко намаляха продажбите на Тесла през последното тримесечие, като останалите предложиха над 20 нови модела електрички?

    Миналата година 88, а тази 184 хиляди продажби.
  • 9 Гошко

    1 0 Отговор
    Супер новина, чакам я тая Тойота и рипам веднага в нея...

    Коментиран от #11

  • 10 Това е заради проблема на Toyota

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "12345":

    Може още утре да започне да продава камиони, но точно като Toyota, която с ограничения брой батерии предпочита да направи 10 хибрида със същите батерии с които може да направи един чист електромобил, Тесла предпочита да направи 10 електрически автомобила, вместо един електрически камион с наличните батерии.

    При всички масовото производство на електромобили ще започне след масовото производство на батерии. Към момента те са дефицит като чиповете и ограничават производството.

    Коментиран от #13

  • 11 любител

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гошко":

    по скоро че рипнеш в каруцата на село.хахаха.
  • 12 любител

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Х7V7":

    прав си найлончо скоро ще духа супата.хахаха.
  • 13 Ти да не си 😂😂😂😂

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Това е заради проблема на Toyota":

    Ти да не си вътрешния говорител от Прес-центъра на Тойота?
    В България всеки знае всичко, апък клечките за зъби си ги внасяте