Отидете към основна версия

16 352 47

Нови подробности за най-голямата Dacia

  • dacia-
  • bigster

През 2025 г. Dacia ще пусне нов кросоувър, който ще бъде позициониран една стъпка над Duster

Румънската компания Dacia ще пусне три напълно нови модела на европейския пазар до 2025 година. Един от тях ще бъде кросоувърът Bigster, който е наричан "по-големия брат" на Duster. Auto Express пусна рендери и публикува някои подробности за бъдещия автомобил.

През януари 2021 г. Dacia, като част от представянето на новата стратегия за развитие на Renault, наречена "Renaulution", показа концепцията за предстоящия кросоувър. Дължината на автомобила, построен на модулната платформа CMF-B, на която се правят и новите Logan и Sandero, ще бъде около 4.60 метра. Dacia Bigster ще се предлага със стандартен петместен салон, но не е изключено моделът да има версия със седем места, където водачът и пътниците да бъдат настанени в схема "2 + 3 + 2".

Използването на шасито CMF-B, към което през следващите няколко години ще бъдат прехвърлени всички нови модели на марките Dacia и Lada, ще осигури широка гама двигатели за кросоувъра Bigster. По предварителни данни базовият двигател ще бъде еднолитров трицилиндров с турбо и с мощност 90 конски сили.

Освен това Dacia Bigster ще се предлага с 1.3-литров четирицилиндров мотор с мощност 130-конски сили. Кросоувърът ще се предлага както с предно, така и със задвижване на всички колела. И накрая, не е изключена и появата на хибридна модификация със 140 конски сили, базирана на 1.6-литровия бензинов двигател на Renault.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.

Свързани новини