Отидете към основна версия

2 978 9

Lamborghini ще се пробва за нов рекорд на Нюрбургринг (ВИДЕО)

  • lamborghini-
  • huracan-
  • sto

Huracan STO ще се опита да постави по-добре време на германската писта

Снимка: YouTube

Lamborghini Huracan STO е най-наточената модификация на спортния автомобил, като на практика представлява легална за пътищата версия на състезателния Huracan Super Trofeo. Освен доста различен вид, STO е доста по-леко и по-бързо, въпреки че разполага със стандартен двигател отHuracan EVO.

Теглото от 1339 килограма в комбинация с 5.2-литровия V10 мотор осигуряват ускорение от 0 до 100км/ч за точно 3 секунди, но не това е упражнението, което от Lamborghini целят с този автомобил.Подобрената аеродинамика и активното регулируемо крило ще са от голямо значение на пистата, именно където този Huracan трябва да се подвизава най-много.

Фотографи заснеха два тестови автомобила на италианската компания, които по всичко личи, че правят приготовления за нещо голямо. Според различни източници, инженери от марката правят фини настройки на окачването, преди да се пробват да поставят нов рекорд на „ринга“. Ако това се окаже вярно, то STO трябва да победи времето от 6:52.01 минути, което Huracan Performante постави през 2016 година.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини