Отидете към основна версия

22 027 38

Мъж гладува в продължение на месец, за да му изпрати Бог Lamborghini

  • lamborghini-
  • глад-
  • енория

Жител на Зимбабве вярвал, че гладуване в продължение на 40 дни и 40 нощи ще бъде достатъчно, за да получи луксозната спортна кола, за която мечтае

Марк Мураджира е 27-годишен лидер на Младежката църква на Възкресените светии в град Биндура в централната част на Зимбабве. Още по-любопитното е, че мечтаел за италианския суперкар не за себе си, а за да го подари на момичето на мечтите си.

Дълбоко религиозният Мураджира нямал работа, както и солидната сума, необходима за Lambo-та. Затова Марк смятал, че Бог ще му даде Lamborghini ако гладува 40 дни и 40 нощи. Информацията е на британския вестник Daily Star.

Мъжът отишъл в отдалечена планинска част на страната, за да се оттегли и да не се изкушава да яде. Притеснени приятели обаче го издирват 33 дни по-късно и се налага да го откарат в болницата.

Енориашите на църквата започнали да събират пари, за да купят на Мураджира въпросното Lamborghini. Събирането обаче приключило със сумата от 14 хиляди зимбабвийски долара (това е около 33 евро).

Сега приятелите на Марк събират пари за плащане на огромните медицински сметки, които болничното заведение иска за лечението му. Според Мавуру - епископа на същата църква, Марк не е определил правилно приоритетите си. „Трябваше да гладува, за да за да си намери работа“, каза Мавуру.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 33 гласа.

Свързани новини