Last news in Fakti

4 Януари, 2022 10:34 11 217 7

Продава се една от колите на принцесата на Саудитска Арабия

  • lamborghini-
  • countach-
  • lp400 periscopica

Пурпурното Lamborghini Countach, което е обявено за продажба, е една от двете коли, получили такава цветова схема

Продава се една от колите на принцесата на Саудитска Арабия - 1

Суперколата Lamborghini Countach LP400 Periscopica, подарена за рождения ден на саудитската принцеса Далал Бинт Сауд ал Сауд през 70-те години на миналия век, в момента се продава в Америка. Колата участва в конкурса Pebble Beach Elegance 2021, където беше показана като част от изложбата, посветена на 50-годишнината на Countach.

Автомобилът е преминал през пълно сервизиране, а през дългия си живот е бил в ръцете само на трима собственици. Пробегът му е 54 571 километра. Цената, както обикновено, не е посочена, но е ясно, че ще бъде доста висока, тъй като само два автомобила Countach от целия тираж на модела са получили комбинация от лилав корпус и бял интериор.

Продава се една от колите на принцесата на Саудитска Арабия

От Lamborghini Countach LP400 Periscopica са направени само 150 екземпляра. Суперавтомобилите са оборудвани с карбураторен V12 мотор с работен обем 3.9 литра (375 конски сили и 361 Нм), съчетан с петстепенна механична трансмисия. Такива автомобили сега се продават на търгове за суми от порядъка на 800 000 - 900 000 евро.

Продава се една от колите на принцесата на Саудитска Арабия

Както вече споменахме основната характеристика на този екземпляр, освен, че е бил притежание на принцесата, е цветът на каросерията Viola Salchi и интериорът от кожа Bianco. Автомобилът е регистриран на 21 декември 1976 г. - първият собственик е кралското семейство на Саудитска Арабия.

Съпругът на принцеса Далал Бинт Сауд ал Сауд подарява колата на съпругата си за рождения ѝ ден, като избира любимата ѝ цветова схема. През 1979 г. въпросният Countach е купен от американски бизнесмен и изпратен в Щатите. В ателието Juniors House of Colours суперколата е пребоядисана в черно (лилавото и бялото не са на мода по онова време), а третият собственик връща оригиналния цвят на колата.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мис Кремиковци

    15 4 Отговор
    Тва тая кола като детска играчка от Lego прилича

    Коментиран от #4

  • 4 Друго си е викаш

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "мис Кремиковци":

    Голфа - истинска кола
  • 5 Реалист

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "James 🇺🇸":

    значи по тази логика бай ганчьо няма петродолари и го кара на овци:)

    Коментиран от #7

  • 6 Пабло

    4 0 Отговор
    Пурпурно ли е или лилаво? Или всъщност няма значение?
  • 7 Той

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Как можеш да сравняваш нашата природа с чукарите на Близкия изток!!!!!!!!!!!