Отидете към основна версия

5 716 15

Арестът на Протасевич в Беларус може да е свързан със снимки на автомобилния парк на Лукашенко

  • лукашенко-
  • автопарк

Бруталното задържане на Роман Протасевич е главната новина от последните дни. Тя шокира целия цивилизован свят, защото изтребители никога не са били вдигани и чужд самолет не е бил принуждаван да кацне заради ареста на журналист.

Роман Протасевич е известен като основател на опозиционния Telegram канал Nexta. Там той публикува много интересни новини за беларуските власти и именно там се появиха ексклузивни снимки на автомобилния парк на Лукашенко.

Мнозина от специалистите, занимаващи се с темата сме на мнение, че именно това е подразнило най-много Лукашенко. Да, президентът на Беларус изглежда като човек от народа, но всъщност той има уникален автопарк.

Само притежаваният от него Rolls-Royce Phantom Coupe е с цена от над 500 000 евро, а Лукашенко притежава и бронирана лимузина Mercedes-Benz S600 Pullman Guard, както и Maybach. Колекцията на Лукашенко включва още два редки Rolls-Royce Silver Dawn от 50-те години на миналия век, както и кабриолет Chevrolet Impala от 1958 година.

Е, не можем да минем и без съветски коли. Така че "Бащицата" има брониран ЗИС-115 - същият като този на Сталин. Наследеният от СССР ЗИЛ-41045 също е в гаража на Лукашенко.

Очевидно с него е пътувало и партийното ръководство на Беларус. Освен това Лукашенко притежава перфектно реставрирани ГАЗ М20 Победа, ГАЗ-69 и Москвич-2140. Снимките са от опозиционния Telegram канал Nexta.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.

Свързани новини