Отидете към основна версия

5 156 12

Toyota окончателно се отказва от 5.7 V8 мотора (ВИДЕО)

  • toyota-
  • tundra-
  • land cruiser-
  • v8-
  • v6

Новият пикап Tumdra ще получи 3.5-литров бензинов V6 двигател

Toyota пусна видео тийзър, който дава известна представа за двигателя на следващото поколение на пикапа Tundra. Очаква се премиерата на автомобила да се състои в близко бъдеще, а продажбите му ще започнат преди края на годината.

В момента е известно само, че новият мотор ще се казва iForce Max. Възможно е новата Toyota Tundra да бъде оборудвана с V6 двигател - това се доказва от трите издутини на капака на силовия агрегат, видими във видеото.

По-рано Toyota вече заяви, че ще се откаже от остарелия V8 двигател в полза на нов бензинов турбо шестак, който ще бъде по-мощен от сегашния двигател с 387 конски сили с обем 5.7 литра.

Предполага се, че и при Tumdra мотора 5.7 V8 ще бъде заменен от нов 3.5-литров битурбо V6 агрегат, който дебютира на новата Toyota Land Cruiser 300. Този двигател развива 415 к.с. и 600 Нм въртящ момент и позволява на тежкия всъдеход да ускори от нула до сто за по-малко от 7 секунди.

Възможно е също така новата Toyota Tundra да се предлага за първи път и с хибридно задвижване. Малко по-рано Toyota публикува и първия тийзър за новата Tundra, която ще получи Т-образни светлини, нова радиаторна решетка с LED лента и допълнителни секции от LED светлини.

По предварителни данни началото на продажбите на нови огромен пикап на японците е планирано за четвъртото тримесечие на 2021 година. Основните конкуренти на автомобила ще бъдат Ford F-150, Chevy Silverado и Ram 1500.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.

Свързани новини