Last news in Fakti

23 Септември, 2022 12:27 15 522 12

Нова версия на любимата "джипка" на бат'Бойко

  • sequoia

Започна производството на Toyota Sequoia от трето поколение

Нова версия на любимата "джипка" на бат'Бойко - 1

В завода TMMTX в Тексас започна масовото производство на третото поколение Toyota Sequoia - сега Sequoia се произвежда на една и съща поточна линия с пикапа Tundra. Производството на всъдехода беше преместено в завода в Тексас от завода за сглобяване на TMMI в Индиана, като за това японската компания инвестира 391 милиона долара. В допълнение към Sequoia и Tundra, средноразмерните пикапи Tacoma също ще се сглобяват в Тексас.

„Третата“ Toyota Sequoia бе показана в началото на 2022 г. Всъдеходът на рама споделя платформата не само с пикапа Tundra, но и с Toyota Land Cruiser 300. Новата версия е представена в САЩ с хибридна инсталация i-Force Max, която се състои от 3.5-литров V6 турбо двигател и електрически мотор, вграден в десетстепенен автоматик. Системната мощност на този силов тракт е същата като на Tundra: 443 конски сили и 790 Нм въртящ момент.

Нова версия на любимата "джипка" на бат

Ефективността на горивото се превърна в конкурентно предимство на новата Sequoia: на 100 километра в комбиниран цикъл всъдеходът със задно задвижване изразходва 10.7 литра гориво. За сравнение, предшественикът на модела от 2007 г. беше много по-ненаситен и харчеше 18.7 литра бензин на всеки 100 километра пробег

Цените на модела в САЩ варират от 59 800 до 79 800 долара за върховата Toyota Sequoia Capstone 4x4. Що се отнася до завода в Тексас, чиято модернизация струва на Toyota 391 милиона долара, там са организирани 2 600 работни места. А за де изгради съоръжението 3 600 служители и 5 300 доставчици на компоненти бяха включени в подготовката за пускането на Sequoia.

Нова версия на любимата "джипка" на бат

„С третото поколение на Sequoia нашата марка започна нова ера на електрифицирани превозни средства, които ще ни помогнат да се доближим до въглеродната неутралност“, каза Кевин Воелкел, главен изпълнителен директор на Toyota Texas.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съда решения

    54 18 Отговор
    В затвора няма да му трябва.
  • 2 Б.Б от Б

    42 13 Отговор
    След като минат изборите и спечеля! Ще си я докарам! Наточена да ходя по магистралите, и да давам 50-ак на всеки който ме здрависва! Заклех се!
  • 3 Тойота

    52 11 Отговор
    Тиквоя
  • 4 Георги

    42 3 Отговор
    Горските стопанства ще купят пак четири,пет.
  • 5 Машала

    37 6 Отговор
    Баце вече е купил първата. Субсидията на ГЕРБ трябва да се харчи!
  • 6 Просто човек

    39 9 Отговор
    Възхвалявате пак Мутрата, не ви ли е срам?!
  • 7 32432

    15 13 Отговор
    Авторе опитваш се да си остроумен но имай предвид, тези Тойоти не са любими на никой.

    Те са част от парка на НСО. Не се взимат по желание. В момента се ползват от други хора

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Като са част от парка

    15 5 Отговор

    До коментар #7 от "32432":

    защо като са част от парка на НСО, Бойко си я караше сам? Тия коли не трябва ли да се шофират от шофьори на НСО? Или може да си вземеш каквото си харесаш и баджанака да покара и целата рода?

    Коментиран от #10

  • 10 Българка

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Като са част от парка":

    Човека гледаше да спести някой лев от заплатата на шофьора. Само се заяждате, но Боко се срещаше с хората. Просто Киро уж щеше да ходи на работа без охрана (хехехе). Видях го преди малко заедно с Рошков. Вървеше обграден от уж последователи, само че "последователите" бяха костюмирани еднакво изглеждащи четрикрилни гардероби. Преброих поне 10!

    Коментиран от #11

  • 11 Хамсал

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Има си норми и правила за охрана. Има и видео как служител от НСО му изправя волана на Вожда, докато милият ни беше зает с пи ара си пред камерата на мисис Севда! Що си пънеш индийския орех в черепухата ами не си гледаш прането и черпака?
  • 12 086

    0 1 Отговор
    Само бат ви боеко коментирате и нищо за колата.. А тя е по-важна. Супер семеен автомобил за леко извън пътя.