Отидете към основна версия

48 205 193

Екземпляр от колите, които ще се правят у нас, "кацна" в София

  • e.go-
  • електромобили-
  • завод

След като тази сутрин министърът на икономиката Кирил Петков и германския производител на електромобили Next.e.GO подписаха меморандум за производство на автомобили в България, в столичния "Тех Парк" беше показана и самата кола, подробности за която вече ви разказахме.

Германските производители бяха докарали два тестови автомобила E.GO Life, а по време на представянето на компанията у нас бе показана и версията, с която ще стартира производството в България - E.GO Life Cross. У нас освен версията с повишена проходимост ще се прави и вариант E.GO Life Sport.

Според плановете това се очаква да се случи през 2023 година, като дотогава фабриката трябва да е напълно изградена. Основното производство ще е в Ловеч, а инвестицията е за 140 млн. евро.

Всички BEV автомобили e.GO са базирани на високоякостна алуминиева рамка space frame и са изработени от възобновяеми полимерни материали. Този подход елиминира нуждата от традиционните цехове за пресоване и боядисване, което позволява по-екологична и икономически устойчива система за производство на автомобили в т.нар. микрофабрики (каквато ще е тази в Ловеч).

По този начин e.GO Mobile иска да революционизира производството в автомобилната промишленост, като сведе до минимум екологичния си отпечатък и повиши капиталовата си ефективност. А интересно видео за това как ще изглежда новата фабрика, която би следвало да е готова през 2023 година, можете да видите ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 114 гласа.

Свързани новини