Отидете към основна версия

8 189 14

Прототип на BMW от 90-те показва, че големите „бъбреци“ не са новост

  • bmw-
  • 7 series-
  • решетки-
  • бъбреци

Освен необикновения екстериор, концепта предлага и футуристичен интериор

Снимки: YouTube

Когато преди две години от BMW показаха новата 4 Series, а малко след това и обновените M3 и M4, голяма част от феновете на марката се противопоставиха на новия дизайнерски език и по-конкретно големите „бъбреци“ в предната част, които с времето видяхме още при iX и i4.

Изглежда, че тази мода съвсем не е нова, а от BMW е можело да представят модел с подобна предна решетка още в началото на този век, като това доказва концепта от 90-те години ZBF-7er. Лимузината с кодово име, подобно на това при самолетите, всъщност е прототип на 7 Series, който така и не стига до серийно производството.

Както може да видите и на снимките, впечатление правят „бъбреците“, които приличат на удължена версия на тези при E36, а прибиращи се дръжки на вратите изпреварват времето си поне с няколко години. Освен с интересен екстериор, концепта може да се похвали и с доста футуристичен за времето си интериор. Част от технологиите и решенията могат да бъдат открити и в представеното малко по-късно BMW E65 или актуалната за тогава 7 Series.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 19 гласа.

Свързани новини