Отидете към основна версия

6 657 19

Дизелово Q7 с V12 или E-tron на ток? (ВИДЕО)

  • audi-
  • q7-
  • e-tron

Кое от двете SUV-та бихте избрали?

Снимки: YouTube

Краят на двигателите с вътрешно горене при Audi, a и не само е към своя край след като компанията обяви, че те ще спрат да се вграждат в автомобили продавани в Европа през следващите години. Именно поради тази причина можем да определим надпреварата организирана от CarWow като битка на минало и бъдеще. В нея можем да видим Audi Q7 V12 TDI срещу Audi E-Tron Sportback.

През 2009 година от германската марка представят фейслифта на Audi Q7 като заедно с него се появява и нов двигател в гамата на модела, а именно 6.0-литровия дизелов V12, който можем да видим при конкретния екземпляр. Той генерира 500 конски сили и 1000 нютон метра въртящ момент, които се предават към четирите гуми посредством автоматична трансмисия с шест предавки.

Връщайки се няколко месеца назад можем да си припомним и премиерата на E-Tron Sportback, който от своя страна разполага с два електромотора, достатъчни за 405 конски сили и 663 нютон метра. Както винаги можем да наблюдаваме надпревара на 402 метра, доускорение от 80км/ч и разбира се, тест на спирачките. Вижте видеото

Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.

Свързани новини