Отидете към основна версия

2 435 7

Електрическа G-Klasse може да дебютира на изложението в Мюнхен

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • eqg

Концепта EQG най-вероятно ще е част от щанда на Mercedes

Снимки: Mercedes

Mercedes G-Klasse е един от най-дълго произвежданите модели на германската марка, който макар да получи доста съществени промени през 2018 година, все пак запазва класическите си квадратни форми и офроуд възможности. Още през 2019 година от Mercedes споделиха за плановете си всъдеходът да премине на ток, като концептуален модел може да бъде представен още тази есен.

Според информация на mbpassionblog, прототип на електрическата G-Klasse ще дебютира през месец септември на автомобилното изложение в Мюнхен, а серийната версия ще бъде показана през 2022 година или 2023 година. Все още не са ясни точните характеристиките на модела, но се очаква той да разчита на два електромотора, които да осигуряват задвижване на четирите колела.

Освен задвижването на четирите колела, EQG най-вероятно ще запази и почти същите форми, като конвенционалния всъдеход с който сме свикнали през годините. Най-вероятно електрическият модел ще разчита на 108-кВч батерия, която ще е достатъчна за около 500 километра с едно зареждане.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини