Отидете към основна версия

24 242 24

По-малко от €9 000 за масълкар Москвич

  • москвич-
  • масълкар

В преработката на колата са използвани японски и германски компоненти

Този самоделен "мускулест" автомобил, построен на базата на Москвич от 1986 година, е пуснат за продажба в Санкт Петербург. Интересното е, че в процеса на модификация създателят на колата, инженер по образование, използва компоненти от BMW и Toyota. Можете да си купите тази единствена по рода си кола за 765 000 рубли - сума равняваща се на 8 800 евро. За сравнение ще кажем, че чисто нова Lada Vesta в основната конфигурация се оценява на приблизително същата цена в Русия.

За да превърне класическия Москвич в мускулесто купе, дизайнерът премахва задните врати и мести В-колонките. Инженерът е направил каросерията на автомобила според собствени си чертежи и от фибростъкло. Външно можете да разпознаете съветския модел, вече с три врати, само по оригиналната решетка на радиатора с надпис AZLK и стандартна оптика. Създателят на проекта разработва по-голямата част от интериорните детайли сам. Кожените седалки обаче са заимствани от BMW.

Москвич-ът се задвижва от 2.5-литров двигател 1JZ-GTE от Toyota, който е с мощност 280 конски сили. Устройството е сдвоено с шестстепенна ръчна скоростна кутия от BMW. В допълнение, инженерът също използва компоненти от баварския седан 3er в каросерия E36 за дизайна на окачването. Колата е "обута" с 18-цолови джанти с нископрофилни гуми. Според собственика, автомобилът е получил всички необходими разрешения за управление по обществени пътища.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 46 гласа.

Свързани новини