Отидете към основна версия

4 425 17

BMW представи новото iX3 година след премиерата на старото

  • bmw-
  • ix3-
  • x3

Немската компания показа фейслифт на електрическото SUV

BMW представи електрическото iX3 едва през изминалата година, но въпреки това електрическото SUV вече получи фейслифт. След като моделите с двигатели с вътрешно горене X3 и X4 също бяха обновени по-рано тази година, електрическата версия също получава подобни промени от гледна точка на визията.

В предната част новостите започват от светлините, които са се сдобили с нов дизайн, а очаквано „бъбреците“ са пораснали, въпреки че нямат никаква функционална роля. Броните също са променени, а стандартно iX3 вече пристига с M Sport пакет, който придава малко по-агресивна визия и добавя 19 и 20-цолови джанти. Задницата също се е сдобила с нови светлини и по-ясно изразен дифузьор.

В интериора откриваме 12.3-инчов дисплей пред водача, както 12.3 или 12.5-инчов екран в централната част на таблото в зависимост от поръчаната конфигурация. Централната конзола също е обновена, както и скоростният лост. Волан с М лого и спортни седалки също са част от стандартния вече М пакет.

Задвижването при версията с 80кВч батерия се осигурява от задно разположен електромотор с мощност от 286 конски сили и максимален въртящ момент от 400 нютон метра, който позволява ускорение до 6.8 секунди и максимална скорост от 180км/ч. Пробегът с едно зареждане е 460км според WLTP цикъла на тест.

Очаква се обновената версия да бъде представена на изложението в Мюнхен, като едновременно с това ще започне да се сглабя в Китай. Цената в Германия ще започва от 67 300 евро.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.

Свързани новини

  • Ето го новото BMW X3

    Онлайн изданието Motor1 публикува снимки на актуализирания кросоувър BMW X3, които са свалени от уебсайта на Министерството на промишлеността на Китай ...
    14.05.2021
    7 069
    12
  • Тествахме първото "китайско" BMW

    Както се разбира още от заглавието, става дума за автомобил, който се произвежда в Поднебесната държава. По-конкретно говорим за модела ix3, представл ...
    12.03.2021
    20 345
    48