Отидете към основна версия

16 640 22

БГ цени на новата Honda HR-V

  • honda-
  • hr-v-
  • цени-
  • e: hev

Дилърът на японските автомобили Honda в България обяви официалните цени за новия HR-V. Кросоувърът от трето поколение, който вече се продава в Европа и у нас се предлага само с e: HEV хибридно задвижване, използващонатрупаният опит във Формула 1.

Инсталацията при новото HR-V е от типа e: HEV и комбинира бензинов атмосферен 1.5-литров мотор с мощност 106 конски сили като генератор с два електродвигателя. Системната мощност е 131 конски сили, а максималният въртящ момент - 253 Нм. Това позволява на HR-V да ускори до 100 за 10.6 секунди. Консумацията в комбинирания цикъл на WLTP е 5.4 литра на 100 километра.

Хибридната система e: HEV е структурно идентична с тази, използвана в Jazz, но при HR-V има по-голяма батерия (60 клетки вместо 48), като тя е и по-мощна (80 киловата). Кросоувърът има три режима на шофиране (Electric Drive, Hybrid Drive и Engine Drive), които се сменят автоматично, в зависимост от ситуацията на пътя и неусетно за водача.

Системата има и четири нива за рекупериране на енергия. За да може HR-V да е по-динамичен, са намалени предавателните числа в трансмисията. Субкомпактният кросоувър HR-V става третият модел на компанията, който ще се предлага изключително с бензиново-електрическа централа e: HEV. Ето и цените на модела у нас.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 91 гласа.

Свързани новини