Отидете към основна версия

5 Ноември, 2021 09:45, обновена 5 Ноември, 2021 09:45 19 820 33

Ето колко струва новият кросоувър на Volkswagen в България

  • vw-
  • volkswagen-
  • taigo

Минимум 37 хиляди лева за Taigo с 95 конски сили

В края на месец юли тази година от Volkswagen представиха поредния нов кросоувър в своята гама. Nivus, както се продава извън Европа или Taigo, каквото е името му в Европа е позициониран между T-Cross и T-Roc, макар базовата му цена да е по-висока от тази на T-Cross към момента. За това обаче си има причини.

Базовото оборудване на модела за Европа е много богато, сред което се отличават LED светлини отпред и отзад, 16-цолови джанти, дигитален километраж и асистент за спазване на лентата. Това, комбинирано с 1.0-литров бензинов двигател с 95 конски сили и механична трансмисия с пет предавки ще ви струва 37 174 лева.

Taigo, който ще се продава в Европа и в България, се произвежда в завода на марката в Памплона, Испания. Европейската версия има много по-богато стандартно оборудване от другата, която се прави в Бразилия. Иначе, що се отнася до позиционирането на модела, то Taigo е с около 16 см по-дълъг от T-Cross, и 3 см по-дълъг от T-Roc. Междуосието е почти идентично с това на T-Cross и малко по-късо от на T-Roc. Цените са идентични с тези на T-Cross, но, както вече споменахме, автомобилът е с по-високо стандартно оборудване.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 33 гласа.

Свързани новини