Отидете към основна версия

43 857 30

VW Taigo пристигна в България с атрактивни цени

  • vw-
  • volkswagen-
  • taigo

Volkswagen Taigo пристигна в българските шоуруми на марката по-малко от седмица след като моделът бе представен в родната си Германия. Първият купе-кросовър на марката бе представен в страната ни в три варианта на оборудване.

Цената на Taigo е подобна на тази на T-Cross. Базовото оборудване включва LED светлини отпред и отзад, 16-цолови джанти, дигитален километраж, асистент за паркиране и асистент за спазване на лентата. Това, комбинирано с 1.0-литров бензинов двигател с 95 конски сили и механична трансмисия с пет предавки ще ви струва 37 174 лева.

Най-скъпият вариант, като сивия екземпляр, който виждате на снимките пък ще ви струва минимум 44 хиляди лева в най-“наточеното” R-Line изпълнение с 1.0-литров бензинов мотор със 110 конски сили и механична трансмисия с 6 предавки. Върховият модел със 150 конски сили и автоматична трансмисия пък ще ви струва 50 391лв преди добавянето на екстрите.

Що се отнася до размерите на новия SUV, те са подобни на тези на T-Roc с дължина от 4.26 метра, ширина от 1.75 метра и височина от 1.49 метра. Въпреки това, на практика това е една малко по-стилна версия на T-Cross, която предоставя купеобразна форма за феновете на този тип возила. Междуосието от 2566мм е по-дълго от това на T-Cross, но и по-късо от това при T-Roc.

Външността е типична за Volkswagen и няма някакви големи изненади. В предната част са разположени фарове с LED технология, свързани със светеща ивица, подобно на конфигурацията в задната част. Както споменахме, клиентите ще могат да избират между различни нива на оборудване, едно от които е показаното на снимките R-Line.

В интериора също не можем да кажем, че има изненади. При по-високите нива на оборудване ще намерим по-големи дисплеи, докато при по-ниските екранът в средната част ще е с по-малък размер. Контролите на климатичната система са отделени, подобно на това при Polo и T-Cross, но все пак остават с тъч повърхност.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 28 гласа.

Свързани новини

  • VW e-Crafter дойде в България със замах

    На специално събитие в София Volkswagen Лекотоварни автомобили представи e-Crafter. Освен на пазарната премиера на модела, гостите на събитието станах ...
    17.12.2021
    8 465
    13