Отидете към основна версия

2 931 12

В мрежата се появиха свежи изображения на електрическия автомобил на Apple

  • apple-
  • автомобил

Светещата "ябълка" на псевдорадиаторната решетка може да се превърне в отличителна черта на колата

Apple се опитва да запази цялата информация за своя автомобилен проект в строга тайна. Толкова малко се знае за него, че може само да се гадае как може да изглежда бъдещият модел. Британската лизингова компания Vanarama обаче все пак се опита да представи визията си за Apple Car на рендери.

Изображенията, които са представени в галерията, на пръв поглед може да изглеждат като творение на не особено професионален дизайнер. Те обаче се основават на официални патенти на Apple. Ако сте виждали чисто нов iPhone или MacBook отвън, тогава очите ви не ви лъжат - колата наистина има характеристиките на тези устройства.

Екстериорът на електрическото превозно средство е леко странна смесица от хечбек и кросоувър. Чертите са ъгловати, а осветителната технология сякаш обгръща модела от двете страни. Изненадващо, предната част изглежда има радиаторна решетка, а не просто гладък панел като на много съвременни електромобили.

Напълно въртящите се седалки и дизайните на вратите без колони, твърдят авторите, са взети от онези нереализирани идеи, които Apple измисли в процеса на работа по своя електрически автомобил в зората на проекта. Интересно е и, че във волана е интегриран сензорен екран, заедно с гласовия асистент Siri. Като цяло салона изглежда много просторен и удобен, благодарение до голяма степен на панорамния стъклен таван.

Разбира се, тези изображения не са базирани на реални снимки, но съдържат идеи, за които Apple има официални патенти. Все още не е известно дали те ще бъдат внедрени в първите прототипи.

Разбира се, това не е първият опит за представяне на екстериора на автомобил от Apple. Преди няколко години независими дизайнери показаха модел, в който активно се използват и линии от актуалните по това време устройства на компанията.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.

Свързани новини