Отидете към основна версия

44 406 63

Рекордна мощност за Lada: вижте характеристиките на новия двигател

  • lada-
  • двигател-
  • мощност

Без използването на турбина, динамиката може да се окаже наистина спортна. Или пък не...

Най-високият показател за мощност в моделната гама на Lada в близко бъдеще ще бъде модификацията Vesta Sport. Кога ще се извършат актуализациите? Припомняме, че единствената официална формулировка, разкриваща датата на пускане на актуализираното семейство Vesta, е „след 2021 г.“. Според вътрешна информация, цитирана от руските медии, при спазване на всички графици, стартът на продажбите на основните версии на актуализираната Vesta ще се състои през май или юни 2022 г. Vesta Sport се очаква едва през 2023 година.

По предварителни данни, освен спортен седан след фейслифта, подразделението Lada Sport ще пусне и наточена версия на комбито. Освен това е планирано спортните версии да станат по-мощни. Според Lada.Online с връзка към канала Kviring в Youtube, модернизираният 1.8-литров двигател на Vesta Sport (т.нар. фаза-2) ще е с титаниеви клапани и модифицирани разпределителни валове. Този мотор даде характеристики на стенд от 163.7 к.с. и 186.5 Нм.

С тази си повишена ефективност, спортната Vesta ще може да ускори до 100 км/ч за около 8.1 секунди, което е с 1.5 секунди по-бързо от ускорението на сегашната, пише източникът. Но се спекулира и, че новият рекорд за мощност на Lada може да остане само като концепция. Високата цена на проекта се посочва като вероятна причина за отказ да се въведе този двигател в серийно производство.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 114 гласа.

Свързани новини