Отидете към основна версия

4 130 5

Ford си навлече големи неприятности в Австралия

  • ford-
  • mustang-
  • реклама-
  • mach 1

Подвеждаща реклама ще коства близо 3 милиона евро на американската компания

Ford Австралия си навлече големи неприятности, които ще струват на компанията около 2.83 милиона евро, след като представителства на марката са разпространили грешна информация за лимитирания в 700 броя Mustang Mach 1.

Изглежда някой от компанията не си е свършил работата и е копирал цялата информация за специалната серия от американските си колеги, които продават различно оборудвани автомобили. Според брошурата в Австралия, Mach 1 се предлага с адаптивен круиз контрол, амбиентно осветление, LED светлини за мъгла, специални стелки, парктроник и диференциал с ограничено приплъзване.

Така рекламираният Mustang Mach 1 се появява в четири различни брошури, което освен, че носи глоба от около 30 хиляди евро за Ford за подвеждаща реклама, злепоставя сериозно марката пред нейните клиенти. Всеки поръчал Mustang Mach 1 получава безплатно обслужване за 3 години, безплатно каране на писта, обезщетение в размер от около 3 хиляди евро и възможност за връщане на автомобила с възстановяване на неговата стойност. Цялата тази сметка ще коства на компанията около 2.83 милиона евро за серия от 700 автомобила.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.

Свързани новини

  • Ford възражда Escort и Orion?

    Ford има планове да възроди някои от най-популярните си модели или поне така изглежда, след като през изминалите дни от компанията са подали заявка за ...
    30.12.2021
    9 489
    34
  • Ford Mondeo на старо: Какви екземпляри се продават у нас

    При избора на автомобил много хора у нас (разбираемо) се ръководят от един критерий - цената. Имайки предвид бюджета си за покупка, можете да започнет ...
    26.12.2021
    25 739
    60