26 Декември, 2021 14:23 25 542 60

Ford Mondeo на старо: Какви екземпляри се продават у нас

  • mobile.bg-
  • автомобилът на старо-
  • ford-
  • mondeo
Ford Mondeo на старо: Какви екземпляри се продават у нас - 1

При избора на автомобил много хора у нас (разбираемо) се ръководят от един критерий - цената. Имайки предвид бюджета си за покупка, можете да започнете да разглеждате наличните опции. И колкото по-ниска е сумата, толкова по-често говорим за базови изпълнения и по-малки по размери коли.

Едно от тези изключения е Ford Mondeo. Последните му две генерации са сравнително популярни на нашия пазар, предлагат много пространство, прилично количество екстри и не на последно място - по-ниска цена.

Ford Mondeo на старо: Какви екземпляри се продават у нас

Бюджетът ви може да е доста различен. Кратка справка в най-големия сайт за автомобили у нас показва, че въпросните трета и четвърта генерация се продават на цени от 8 000 до 38 000 лв. С такъв бюджет е напълно възможно да закупите от приличен до отличен екземпляр.

Ford Mondeo е флагманският седан на марката в Европа, който се радва на сравнително добра популярност и у нас. С динамичен външен вид (особено в четвъртата генерация), автомобилът изглежда леко спортен и в същото време луксозен.

Ford Mondeo на старо: Какви екземпляри се продават у нас

Феновете на двуобемни автомобили ще могат да намерят и комби версии и т. нар. лифтбек варианти. Във всеки случай и 3-те версии на каросерията заслужават почетно място в класацията на големи автомобили за най-малко пари.

Интериорът на автомобила изглежда дискретен, но много запомнящ се и практичен. По отношение на ергономичността може да се конкурира с по-скъпите модели на японската и немската автомобилна индустрия. А какви екземпляри се предлага у нас, можете да видите ТУК.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Народна поговорка

    50 152 Отговор
    Форд и циганин зимаска не палят.

    Коментиран от #20

  • 2 Горублянския

    151 10 Отговор
    Продават се на 100 000к.карани от швейцарски доктори и бабки.Състояние топ.без забележки.В салона не е пушено защото в кантона ВО не се пуши.Чадъра в багажника е бонус от бабката.Забравила го е.Весели празници и ако ви е тъжно елате в Горубляне да ви разкажа някоя история от моя арсенал.

    Коментиран от #27

  • 3 БАЙ Х@Й‼

    64 81 Отговор
    Радо, не бих хвърлил 38 000лв за Форд! Бил той и Мондео с фул екстри ! Мое мнение .
  • 4 БАЙ Х@Й‼

    70 48 Отговор
    Американцитe си имат много вицове за Форд но тоя ми харесва най много..-Какво означава Форд
    Ами първите букви от Found On Road Dead.....-Намерен На Пътя УМРЯЛ!

    Коментиран от #9, #18, #57

  • 5 2.3 мотора съм

    69 20 Отговор
    Ям и пия масло като побъркан.А при Мазда ям биели и колянов вал.Глад майка.
  • 6 Мунчо юмручето

    107 15 Отговор
    Имам форд съотношение цена качество е отлично много добро решение

    Коментиран от #35

  • 7 123

    53 38 Отговор
    Имам fusion, бензин ,2011, на 109к км със сервизна история.Какви чудеса видях с таз бангия, нямам думи.И това се води като надежден форд.Форд никога, 38к лв. за мондео- ЪпсурТ!
  • 8 Haha

    84 16 Отговор
    Имаме служебно мондео 4-та генерация, ами какво да кажа качете се покарайте и тогава ръсете глупости, има доста добри лед фарове вътре се усеща като премиум кола доста обешумена въпросната бройка е хибрид няма скърцане тропане, доста добър автомобил

    Коментиран от #12, #40, #52, #55

  • 9 Komapak

    59 3 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    Бусовете им са номер едно. Кой каквото ще да мисли за останалото производство.

    Коментиран от #11

  • 10 много патил

    22 50 Отговор
    Мондео и да ви го подаряват , и бутилка водка да ви дават ,не го вземайте !!

    Коментиран от #33

  • 11 БАЙ Х@Й‼

    30 17 Отговор

    До коментар #9 от "Komapak":

    За бусовете съм съгласен ! Ама тук май става дума за леки коли !

    Коментиран от #46

  • 12 Най-хубавата кола

    45 14 Отговор

    До коментар #8 от "Haha":

    За служебни екземпляри, акъли мерси... Някой ако сам поддържа такъв автомобил би могъл да даде адекватно мнение. Иначе качваш се и караш и някой друг ремонтира и оправя след теб, то така за всеки автомобил може да се каже, че е супер.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 jap

    38 11 Отговор
    Европейските Форд-ове са турски или британски а това е и основната причина за проблемите им с качеството.

    Коментиран от #26, #48

  • 15 Голям Слон

    52 21 Отговор
    Явно никой тук не е карал нов форд. Е, аз съм! Верно, не Мондео, а Фокус. Но бях изключително доволен. 2.0, 145 кончета. С леко пипване по генерацията и чип - 170. С ремап - още 20. За три врати и 1 тон купе - повече от достатъчно. Проблеми не съм имал. Направих му 180.000 в щатите и го продадох на българин. Кой какво е правил не знам (поне не ми се е оплаквал и споделял), но в крайна сметка го треснаха странично и отиде на боклука колата. А ние винаги сме били особняци - купуваме нещо за 6-7 хиляди лева и очакваме чудеса. Че лъжци много, но и кръстоски между балами с тарикати колкото искаш. Вземи си кола, която е струвала 100.000 за 65.000 лева и друга, от същия модел и година за 20.000. И открийте 10-те разлики. Може би дори и повече.

    Коментиран от #28, #49

  • 16 не лъжа

    18 66 Отговор
    Направи ли са марката Опел ,за да има по лоша кола от форд !!!

    Коментиран от #19

  • 17 Факт

    28 37 Отговор
    Купиш ли Форд е вечно твой проблем. На старо си е направо беля.
  • 18 Форд Мондео

    45 9 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    Смешник,за това ли най-продавания пикап с САЩ е Форд !!!

    Коментиран от #36

  • 19 Порно

    34 42 Отговор

    До коментар #16 от "не лъжа":

    Най-добрия Форд е продадения Форд.
  • 20 Иво

    8 12 Отговор

    До коментар #1 от "Народна поговорка":

    Не работят се казва!!!
  • 21 Фен Mondeo

    37 5 Отговор
    Карам Форд мондео екобуст - доволен съм - широка, сравнително пъргава, не мисля, че поддъжката и е нещо повече от дригите. И на предишноте коли съм слагал хубаво масло и части , на тази също. Не я юркам на светофарите да мина две коли по напред, Все пак е кола - троши се поправя се, важното е да я поддържаш и нормално ползваш при тези пътища и условия , задръствания Но да откачаш цял фар за да смениш крушка - тук ме изненадава тези от форд :)
  • 22 Психо от Курило

    29 10 Отговор
    Факти, това е една от най-лошите статии. Поне да бяхте написали нещо за добри и лоши страни на колата, а вие нищо. Тука има хора доволни и не доволни (с основание) които хвалят или плюят без да уточняват за кой мотор, за какво изпълнение говорят, а това е глупост. Карал съм Форд Фокус 1,0 100кс., горе долу е добре, пъргав е и не съм имал проблем, успях да покарам и дизелов , тука имах проблем със сутрешно палене при студено време. Със скъпа нафта пак си палеше трудно, на плюсови температури няма проблем, водих го на няколко сервиза и нищо нередно не откриха. Мондео съм карал, но малко, почти не се различава от Фокус по изработка. Мое мнение, за същите пари Шкода е по-добър автомобил.
  • 23 Форд

    24 11 Отговор
    циганин и коза мрат отведнъж! Народна поговорка;)
  • 24 един от всички

    22 6 Отговор
    Аз имам Мондео 2005-та година ,дизел. Да чукна на дърво.досега проблеми не съм имал,от три години е при мен колата. Наскоро ходих с нея във Франция и се върнах. Нямам спомен,да съм врътнал ключа,и да не е запалила. Но пък и поддръжката си й е скъпичка. Преди да замина за Франция,ей-така реших да й направя едно облужване,видя ми се много скъпи. Един обтегач на ремъка струва стотачки в магазина. Освен това ,е с два термостата (от по стотина лева,зависи какви решиш да вземеш ,и т.н. Иначе,колата на дълго няма проблеми,на шеста предавка си поддържа прилична скорост по няколкостотин километра ,на отиване бяхме двама шофьора,близо 3 хил км,почти не спря колата,само за минути за тоалетна сме спирали...! Добри коли са! Аз не бих си я продал ,въпреки,че имам и друга кола (голф).

    Коментиран от #25

  • 25 Голям Слон

    34 7 Отговор

    До коментар #24 от "един от всички":

    Явно на всеки критерият за скъпо е различен. Трите тампона на мерцедеса са ми 600 лева оригинални. Приел съм отдавна, че там всичко е дърво. Но за Хонда CRV два оригинални също тампона са 800 лева :-))) CRV!!! Не Легенда, не нещо бутиково и екзотично. Интеркулер на Мерца - 1400 лева. Маслен датчик - 400. Ново оригинално турбо - 7000. :-) AGR - 1400. Четири диска с накладки - 1900. Не се оплаквай с твоите части от по 100 лева. :-)))
  • 26 Запознат

    22 3 Отговор

    До коментар #14 от "jap":

    Не пиши глупости, Фиеста се произвежда в Кьолн, където и е централата на Форд Европа, а Фокус и С-мах в Саарлуи, Германия, близо до френската граница. И двата модела са като цяло с доста прилично качество!

    Коментиран от #29

  • 27 Хайл

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Горублянския":

    Ще ги призная за достоверни само ако видя лепенка с надпис "smiana maslo",печат от един и същи сервиз и подпис 🤣🤣🤣
  • 28 Гари

    20 6 Отговор

    До коментар #15 от "Голям Слон":

    Точно така е.На Ганчо му дай Мерцедес,БМВ,Ауди.Наистина Форд и Фиат имат много лоша репутация в Бг-то.

    Коментиран от #31

  • 29 Хайл

    18 3 Отговор

    До коментар #26 от "Запознат":

    Прав си,но в Саарлуи също правят и фиеста st- наточените...виждал съм автовозите да ги товарят...форд наистина е много добър автомобил

    Коментиран от #30

  • 30 Трол

    19 5 Отговор

    До коментар #29 от "Хайл":

    Вижте, фордове се правят на много места в Европа - Англия, Румъния, Турция, Испания, Германия, до скоро и в Белгия, както и в Русия. Различните модели са сегментирани в различните заводи, като това важи и за различните пазари, като държави след производството им. Форд- добра кола с добро съотношение цена-качество, надеждност и здравина.

    Коментиран от #34

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Анти Ганю

    35 4 Отговор
    Не робувам на марки и след много разочорования от предишни марки реших да купя Мондео МК3 2.0 ТДди 115к.с. Двигател с верига така че обслужването му се състоя със смяна на масло и филтри. Огромно купе(комби), икономичен и безпроблемен двигател.Много екстри,повечето от които никога няма да ползвам.Климатроника работи така,както в никоя друга кошница.Сигурно селските моми в града ми ме мислят за ...щом не съм с БМВ най-малко,но какво да се прави.
  • 33 Azzz

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "много патил":

    Що бре ко си мислиш да не е каруцами не е карай Гоуф.
  • 34 Хайл

    23 8 Отговор

    До коментар #30 от "Трол":

    Абсолютно си прав,просто форд е много добър автомобил,от собствен опит го знам
  • 35 Сссс

    15 19 Отговор

    До коментар #6 от "Мунчо юмручето":

    Сигурно го изкарваш само по празниците, защо просто не се примириш че си се прекарал с Форд...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Dimitrov

    21 3 Отговор
    Няма да споря дали Мондео става или не, само ще кажа че километража ми показва 467321

    Коментиран от #43

  • 38 PlimP

    18 3 Отговор
    мондео е добър модел, форд винаги са имали добра маневреност и пътно поведение, добри материали са ползвали и не е скъпа за ремонти
  • 39 оня с коня

    17 10 Отговор
    "Карай Форд,да си Горд"- мъдрият Народ го е казал това!
  • 40 Asdf

    12 9 Отговор

    До коментар #8 от "Haha":

    Ти не си в час и ние имаме такива служебни от 2018
    Това за лична НИКОГА едните са 1.5 еко буст който харчи много за тоя мотор не върви както се иска тука няма да го критикувам че все пак тежи неща като дръжки и лостчета ги чакаш някой ден да ти останат в ръката щото са от китайците за левче като позитиви удобни седалки добва возия с минус че се разклаща повече от колкото трябва и автомат който сменя учудващо бързо като се вземе на предвид че е с единичен съединител но НЯМА кикдаун което го прави първия автомат който съм карал и да НЯМА другите са 1.5 дизел ръчка върви приятно нищо не харчи но НЕ загрява докато парното почне да те топли и не защото има проблем с колата защото имаме 3 дизела и един форд бус дизел и всичките са мъка за загряване не знам дали има като опция да се добави печка но ако има ЗАДЪЛЖИТЕЛНО иначе ще си намразиш живота с тва като цяло за тея пари по-добре си купи една идея по-стара кола примерно японче по-оферта е
  • 41 7584

    6 19 Отговор
    Немско под мерцедес и под бмв -НЕ!
  • 42 Незнам, но

    18 4 Отговор
    в Англия е пълно с Фордове
  • 43 перничанин

    18 2 Отговор

    До коментар #37 от "Dimitrov":

    Моето Поло показва 428 000км, а колко са скрили джамбазите, само то си знае. Това прави ли го върховен автомобил? На мен ми върши работа и толкова.
  • 44 Курвеса

    10 22 Отговор
    Нали занете че фрод е една от най колемите курници-коли на столетието
  • 45 ford

    19 5 Отговор
    15 години карах фиеста . Порасна ми семейството и затова я смених . Пак бих карал форд . Транзитът и фиестата са топ в своя клас
  • 46 Ооо

    3 16 Отговор

    До коментар #11 от "БАЙ Х@Й‼":

    И леките коли им са като бусовете, тракат, тропат, ама в повечето пъти върви… ако не ти пречи половината екстри в колата така или иначе да не работят и ако не мислиш да се занимаваш с окачване, щото то така си тропа… може Форд… но иначе за същите пари има и по-интересни неща, най-малко VW прави повече кеф…
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Plameni

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "jap":

    Също и японските
  • 49 1000 SEL

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "Голям Слон":

    "С леко пипване по генерацията и чип - 170. С ремап - още 20"

    Голям слон не знаех ,че първо "ЧИПОСВАШ" а после и "РЕМАПВАШ" чудото наречено ФОРД ! ! ! ! Направо 2 В 1 ! ! ! !
  • 50 Ицо Багера

    12 6 Отговор
    От лични впематления твърдя, че автомобилите с марка Форд са един разумен избор. Некапризни, лесни за обслужване и " приятели " на джоба. Спомням си татко имаше две Скорпио - та. Първото беше 85 . Беше много изторомзено, като дори задните му гуми бяха накривени. Но се движеше. Нямаше никакви проблеми с него с изключение на лека ръжда по калниците. Аз ги харесвам бих си закупил автомобил от тази марка.
  • 51 Toto Rino

    2 1 Отговор
    Как какви?! Само счупени...
  • 52 Toto Rino

    9 11 Отговор

    До коментар #8 от "Haha":

    Викаш като премиум ,ама не е ...
    Един 20 годишен Мерцедес е 20 пъти по премиум от нов служебен Ф0rD
  • 53 Toto Rino

    6 12 Отговор
    Циганин,коза, Мазда и F0рд мрат отведнъж !
  • 54 Gonzo

    8 11 Отговор
    Колата по която потроших най-много пари в живота ми беше Форд ... отървах се. Сега карам Шкода и наистина, господи каква кола. Който иска да си купи Форд да бяга бързо при психотерапевта.
  • 55 kkk

    11 7 Отговор

    До коментар #8 от "Haha":

    За да кажеш за Мондео "усеща се като премиум" явно слизаш от Голф 2-ка 1,6д- не съществува форд който да е дори близо до усещането за "премиум"...

    Класират се за приличен среден клас и толкова, но като се почне с ремонтите, като им видиш цените и честотата на ремонтите почваш да се чудиш дали пък не караш еС класа щото вервай ми- поддръжката на туй мондео е на кантар с поддръжката на еС класа от същата година...
  • 56 Filo

    12 1 Отговор
    В подобни сайтове няма неоплюта кола, факт.
  • 57 Хаха

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    Хората викат вземи форд за да си горд
  • 58 Врачанина

    1 8 Отговор
    Туй нещо бацка не сакам.да го видя дори не си правя труда да прочета статията за него.Знам само едно найубавия Форд е продадения.
  • 59 Форд

    0 0 Отговор
    Седанът със задна чистачка, само като го видях това, и вече ме беше отказал визуално този модел!
  • 60 Милеслав

    1 0 Отговор
    Защо робувате на мнения чути,а не лични. Карам Скорпио 96 !!! 3000кубика,150 КС,бензин ,автомат. Трета година го карам. Освен масло на двигателя и като го купих и на автомата.... НИЩО !!! А , и една крушка на късите;))) Така че полека с глупостите !