Отидете към основна версия

17 658 18

Ето я новата Lada (ВИДЕО)

  • lada-
  • vesta-
  • фейслифт

Обновената Lada Vesta беше показана за първи път на официалното видео

Дългоочакваната Lada Vesta с префикс FL (от "фейслифт") трябва да влезе на конвейера на завода в Ижевск през март тази година. В навечерието на дебюта на актуализирания модел, АвтоВАЗ показа първия видео тийзър - макар и не на всички, а само на журналистите, които присъстваха на пресконференцията. Видеото обаче вече е в YouTube: както подобава на тийзър, то не е много информативно, но показва новите LED фарове, които преди това не бяха официално обявени.

Видеото започва с включена оптика, след което късите светлини угасват на първата секунда, оставяйки две отделни ленти дневни светлини. Очаква се подобни фарове на Lada Vesta да се предлагат само в най-високите конфигурации, но в кои все още не се знае.

Освен това, първата голяма актуализация за седем години от живота на Vesta ще внесе и още фини промени в екстериора - преработена радиаторна решетка и други джанти. В салона, където фотошпионите вече успяха да снимат без камуфлаж, ще се появи (отново в високите нива на оборудване) голям вертикално ориентиран таблет с мултимедийна система и - за първи път - фабрично цифрово табло в лъскава рамка. Също така моделът ще получи нов блок за управление на климатика и мултифункционален волан.

Не се очакват промени обаче в моторната гама. Подобно на настоящата Vesta, новата ще разполага с 1.6-литров бензинов атмосферен мотор с мощност 106 или 113 конски сили, съчетан с петстепенна механична трансмисия или с вариаторна скоростна кутия Jatco CVT.

По-рано тази седмица стана известно, че по време на финалните тестове на обновената Lada Vesta, АвтоВАЗ се сблъска с неочаквани трудности. На четири от осемте екземпляра, които бяха включени в последната сглобена партида, цялата електрическа верига се повреди, което доведе до спиране на автомобила.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 39 гласа.

Свързани новини