Отидете към основна версия

4 140 20

Електрическият бус на Volkswagen ще струва 60 хиляди евро?

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.buzz-
  • id

ID.Buzz ще бъде представен на 9 март

Близо пет години след като Volkswagen представи концепта ID.Buzz, ето че неговата серийна версия ще бъде показана след по-малко от месец. Електрическият бус ще запази голяма част от дизайна на концепта, който видяхме през 2018 година с интересни на пръв поглед фарове, подобни на тези на другите ID. модели на германците. Папараци успяха да щракнат и интериора на ID.Buzz, който също няма да се отличава от този на другите модели на марката с познатият ни вече волан зад който е разположен и малък дисплей с всичката нужна информация на водача.

Според колегите ни от Automobilwoche, които се уповават на информация от вътрешни източници, електрическият бус ще започва на цени от 60 хиляди евро в Германия, а след субсидия от властите, тази цена може да се понижи до около 50 хиляди евро. Цената на ID.Buzz ще се доближава до тази на Multivan T6.1, който в България започва от около 140 хиляди лева и може да достигне до над 160 хиляди лева с добавянето на екстри.

Първоначално ID.BUzz ще се предлага със задно задвижване и един електромотор, а в близко бъдеще от Volkswagen ще представят и версия със задвижване на четирите колела и два електромотора. Заедно с нея най-вероятно ще се появи и удължена версия, която ще се отличава с трети ред седалки и близо 300мм по-голяма дължина.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.

Свързани новини