Отидете към основна версия

3 142 10

Jeep се отказва от „чистите“ бензинови и дизелови двигатели в Европа

  • jeep-
  • jeep wrangler-
  • wrangler-
  • grand cherokee-
  • compass

Подобни модели ще се продават единствено в Италия

Stellantis продължава електрическата си офанзива в Европа, но този път под прицела на еколозите са попаднали моделите на Jeep. Според информация на Autocar, американската компания ще предлага „чисти“ бензинови и дизелови автомобили още едва няколко месеца в Европа, а след края на 2022 година, клиентите ще могат да се възползват единствено от хибридни и електрически модели. Това, обаче няма да важи за Италия, където Jeep ще продължава да се продава с конвенционално задвижване.

През вчерашния ден от Jeep представиха европейската версия на Grand Cherokee, която за разлика от американския си двойник ще се предлага единствено с хибридно задвижване, комбиниращо електромотор и 2.0-литров бензинов двигател. За сравнение в САЩ, същият модел се предлага с бензинов шестак и осмак.

Към момента в портфолиото на Jeep в Европа можем да открием още хибридите Renegade, Compass и Wrangler, последният от които се предлага и като plug-in хибрид. Очаква се именно тези версии да заменят дизеловите и бензиновите модели, а на по-късен етап към тях да се присъединят и изцяло електрически версии. Според обещанията на Stellantis, първият сериен Jeep на ток ще бъде представен през 2023 година.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Jeep: Най-важните нови модели за 2023 г.

    2023 ще бъде година, пълна с новини за Jeep . Американският производител на автомобили всъщност ще бъде един от абсолютните герои на пазара благодарен ...
    17.10.2022
    3 157
    2