Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 12:44 3 111 10

Jeep се отказва от „чистите“ бензинови и дизелови двигатели в Европа

  • jeep-
  • jeep wrangler-
  • wrangler-
  • grand cherokee-
  • compass

Подобни модели ще се продават единствено в Италия

Jeep се отказва от „чистите“ бензинови и дизелови двигатели в Европа - 1

Stellantis продължава електрическата си офанзива в Европа, но този път под прицела на еколозите са попаднали моделите на Jeep. Според информация на Autocar, американската компания ще предлага „чисти“ бензинови и дизелови автомобили още едва няколко месеца в Европа, а след края на 2022 година, клиентите ще могат да се възползват единствено от хибридни и електрически модели. Това, обаче няма да важи за Италия, където Jeep ще продължава да се продава с конвенционално задвижване.

Jeep се отказва от „чистите“ бензинови и дизелови двигатели в Европа

През вчерашния ден от Jeep представиха европейската версия на Grand Cherokee, която за разлика от американския си двойник ще се предлага единствено с хибридно задвижване, комбиниращо електромотор и 2.0-литров бензинов двигател. За сравнение в САЩ, същият модел се предлага с бензинов шестак и осмак.

Jeep се отказва от „чистите“ бензинови и дизелови двигатели в Европа

Към момента в портфолиото на Jeep в Европа можем да открием още хибридите Renegade, Compass и Wrangler, последният от които се предлага и като plug-in хибрид. Очаква се именно тези версии да заменят дизеловите и бензиновите модели, а на по-късен етап към тях да се присъединят и изцяло електрически версии. Според обещанията на Stellantis, първият сериен Jeep на ток ще бъде представен през 2023 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон

    16 1 Отговор
    Накарайте всички да преминават изцяло на ток, като това се случи хоп вдигайте цената на тока и пак същата икономия като с бензина, само че този път миксерите са тройно по скъпи и след 10 години една батерийка за 50хил. лв на това се вика бизнес в днешно време.

    Коментиран от #5, #7

  • 2 Дон

    12 2 Отговор
    Предпочитам да карам 7 годишен 3.7 V6 на газ

    Коментиран от #3

  • 3 Jeep

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дон":

    Aз cъм c 20 годишен WJ, 4.7L V8. Докaто могa нямa дa го оcтaвя. Нямa толковa нaдежднa мaшинa c отноcително евтинa поддръжкa и тaкивa възможноcти. Е, чacтите ги чaкaм от щaтите, но поддръжкaтa е под ценaтa нa мaлък европейcки cедaн.
  • 4 Пич

    8 1 Отговор
    Е , ние българите , си имаме традиция да пазаруваме от Италия ! Види се , ще я продължихме !
  • 5 kkk

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дон":

    Освен това с цената на тока от която вече ревът в Европа-та и цената за батерията идва и друг проблем, и не един:

    - отде толкова много ток
    - забравете за "нощна тарифа"
    - "разходът" е колкото толкова- не може да купиш малък бензин и да му забучиш газ за да спестиш
    - забравете и за "евтини зарядни" тип бензиностанциите на Магарешки- туй не е дизел дето да разредиш с мазут (който е с нисък акциз) и да настроиш брояча на колонката "по-оптимистично"


    Кефи мъ как никой не схваща, че производителите и държавата в момента играят ролята на дилър който зарибява с безплатна стока децата. Почна се с безплатно зареждане, субсидии, освободени от данък, освободени от такси тип "синя зона" и какво ли още не което въпреки високата цена на електричките ги правеше и икономически горе-долу разумен избор + си модерен... Сега им го зачукват с бесните цени на зарядното и токът се оказва, че ще излиза колкото разход от 9-10л./100км. бензин. Утре и субсидиите ще махнат, и другите бонуси ще махнат- дилърът не е благотворително дружество и гарантирано ще си върне "безплатната" стока с минимум 500% лихва

    Коментиран от #8

  • 6 Войникът 🇧🇬

    5 3 Отговор
    Тези прецакаха кефът от истинският двигател! Като ти затрака дизела,като ти ревне бензинката шестака,осмака ,дванейсетака -песен за ушите!

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 3-фазния

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "kkk":

    Който му е скъпо - перона. Новите коли не са за стотинкаджии и цървулaнковци. Пушиш-плащаш.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Баща ти

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "3-фазния":

    Единственото,което е за теб ще е май пак същото като досега-вибраторчето,нали?