Отидете към основна версия

7 047 4

Най-продаваният електрически автомобил в Китай

  • електромобил-
  • кола на ток-
  • китай-
  • hongguang-
  • wuling

Wuling Hongguang Mini EV получи специална версия в чест на Gameboy

През 2021 година Китай има нов най-продаван електромобил и това е компактният Wuling Hongguang Mini. Марката е успяла да утрои продажбите си спрямо 2020 година и може да се похвали с 395 451 продадени автомобила, сочат данни от Китайската асоциация за автомобили. Принос за многото продажби има и цената на малката ел. кола, която може да се похвали и с титлата за най-евтин електромобил в Китай с цена от около 3800 евро.

Сега евтиният електромобил получава нова версия в чест на Gameboy, която изцяло променя както облика, така и задвижването на компактния Hongguang Mini. Външно Gameboy може да бъде отличен по нови цветови схеми, различни джанти, както и по-богато оборудване. То включва още LED светлини и куфар за багаж върху тавана.

Освен визията, специалната версия може да се похвали и с по-голяма дължина. Тя е нараснала с 80мм до 2997мм, докато височината пък е намалена със 17мм до 1604мм. Задвижването вече се осигурява от електромотор с 41 конски сили за разлика от базовият модел, който получава едва 27 конски сили.

Батерията също е нова и с капацитет от 26.5кВч и осигурява до 280 километра пробег според китайските стандарти. За сравнение, базовият модел може да измине до 170 километра с едно зареждане. Максималната скорост е 100км/ч.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.

Свързани новини