Last news in Fakti

7 Март, 2022 12:32 7 008 4

Най-продаваният електрически автомобил в Китай

  • електромобил-
  • кола на ток-
  • китай-
  • hongguang-
  • wuling

Wuling Hongguang Mini EV получи специална версия в чест на Gameboy

Най-продаваният електрически автомобил в Китай - 1

През 2021 година Китай има нов най-продаван електромобил и това е компактният Wuling Hongguang Mini. Марката е успяла да утрои продажбите си спрямо 2020 година и може да се похвали с 395 451 продадени автомобила, сочат данни от Китайската асоциация за автомобили. Принос за многото продажби има и цената на малката ел. кола, която може да се похвали и с титлата за най-евтин електромобил в Китай с цена от около 3800 евро.

Най-продаваният електрически автомобил в Китай

Сега евтиният електромобил получава нова версия в чест на Gameboy, която изцяло променя както облика, така и задвижването на компактния Hongguang Mini. Външно Gameboy може да бъде отличен по нови цветови схеми, различни джанти, както и по-богато оборудване. То включва още LED светлини и куфар за багаж върху тавана.

Най-продаваният електрически автомобил в Китай

Освен визията, специалната версия може да се похвали и с по-голяма дължина. Тя е нараснала с 80мм до 2997мм, докато височината пък е намалена със 17мм до 1604мм. Задвижването вече се осигурява от електромотор с 41 конски сили за разлика от базовият модел, който получава едва 27 конски сили.

Най-продаваният електрически автомобил в Китай

Батерията също е нова и с капацитет от 26.5кВч и осигурява до 280 километра пробег според китайските стандарти. За сравнение, базовият модел може да измине до 170 километра с едно зареждане. Максималната скорост е 100км/ч.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 /////

    12 7 Отговор
    Демек "Тесла" ще гризне теслата, ако китайците тръгнат да го продават на тази цена по света.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Алиен

    12 4 Отговор
    Готина количка!
  • 3 Алиен

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "/////":

    Тесла няма подобни малки колички! Тя е в премиум сегмента!
  • 4 Дрън-дрън

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "/////":

    А да знаеш случайно кой е вторият най-продаван модел в Китай, въпреки че има още много електромобили на подобни цени?

    А да знаеш коя е най-продаваната марка електромобили в Китай, въпреки че има десетки китайски марки с по няколко модела?

    Ами всъщност това е точно Тесла и не виждам как ще гризнат дръвцето, след като само печалбата от продаден автомобил е повече от 3800 евро, колкото е пълната цена на това автомобилче. За обороти да говорим ли?