Отидете към основна версия

17 216 34

Варварски начин за кражба на бензин

  • цени на горивата-
  • кражба на бензин-
  • гориво-
  • инцидент-
  • кражба

Увеличава се броят на хората, които крадат бензин от паркирани коли в САЩ

Крадците не просто крадат горивото, а го правят по варварски начин, след което собствениците на автомобили трябва да сменят резервоара за гориво, който, както се оказва, не е никак евтин в САЩ.

Цените на бензина в САЩ сега са най-високите за всички времена от 4,35 долара за галон (около 4,55 литра), което е с 59 цента повече от преди седмица. Средностатистическите американци не само изпитват стрес всеки път, когато отидат на бензиностанцията, но и все повече стават жертви на престъпления.

Сега престъпниците се насочват към паркирани без надзор коли и крадат гориво, като пробиват дупки в резервоара и го източват, според история на NBC. Фактите за подобни вандалски кражби се регистрират все по-често и са свързани с поскъпването на бензина. Има само една защита от тези несгоди, казват специалистите - колата да се паркира в гараж.

Пробит резервоар трудно може да бъде ремонтиран. Така вече потърпевшите шофьори са принудени да купуват нови резервоари, а цените им в САЩ за средностатистически автомобил започват от хиляда долара.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 51 гласа.

Свързани новини