Last news in Fakti

13 Април, 2022 14:21 11 581 27

Бруталните кражби на бензин в Щатите продължават

  • бензин-
  • кражба-
  • сащ

Жители на САЩ все по-често крадат бензин заради високите цени на горивата

Бруталните кражби на бензин в Щатите продължават - 1

Вече ви информирахме за зараждащата се нова вълна в САЩ на кражби на гориво, директно чрез пробиване на резевоара, но сега става ясно, че тази тенденция се задълбочава. По информация на The National Interest, американски банди правят дупки в резервоарите на паркирани автомобили и източват бензина от тях.

Последният такъв случай е от Флорида, където беше арестувана престъпна група, която откраднала гориво на стойност 60 000 долара. Бандата използвала откраднатия бензин както за лични цели, така и за препродажба.

Вашингтонската полиция публикува препоръки за шофьорите, как да защитят автомобила си от натрапници. Служителите на реда предлагат на шофьорите да паркират колата си в гараж или на добре осветено място с висок трафик на превозни средства или на хора. Това според полицаите плаши потенциалните крадци.

В САЩ поскъпването на горивата се свързва с руската инвазия в Украйна. През март президентът на САЩ подписа указ за забрана на вноса на енергия от Русия, както и за нови инвестиции в енергийния сектор. В резултат на това цената на бензина по бензиностанциите в САЩ се е повиши значително.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урко

    20 75 Отговор
    Абе те руснаците цялата си армия откраднаха вие за някакъв бензин сега.

    Коментиран от #9

  • 2 кажете и за кражбата на

    89 12 Отговор
    жизнен стандарт на българите в двоен размер откакто кирето е премиер
  • 3 Слипи Джо

    109 8 Отговор
    ФАЩ нали сами си произвеждат горива, защо така ве изДъне?
  • 4 Б А Й Х @ Й ‼️

    85 9 Отговор
    Да ги оправдят, те не са виновни ! Путин е виновен 😉
  • 5 Милен

    107 9 Отговор
    Ей тоя Путин как не го е срам да им вдига цената на бензина в САщ, веднага да се засрами.

    Коментиран от #25

  • 6 Gost

    96 3 Отговор
    Добре дошли в 90-те години в България!
  • 7 българина

    81 4 Отговор
    само да напомня че според скапаната ЕК България гарчела много енергия, за това сме били бедни и ше инвестираме в нешо зелено. Според данни средната годишна консумация на ток в БГ е 350 кв ч, а в сащ 900. чудя се как става така, а на мен ми обяснават, че апартамента намал достатъчно дебел стиропор !!! чакам отговор от скапна ЕК, кой стандарт е меродавен в Колективния колхоз и как се връзва със зелента сделка? и какво мисли сащ за това
  • 8 Дискич

    11 77 Отговор
    Абе Факти, какви са тея фалшиви новини. Хората тук (в САЩ) си оставят колите отключени вие за бензин бълнувате. Това да не е БГ кочината. Бензина е по-евтин от водата тук. Жалкари сте

    Коментиран от #12, #18

  • 9 Абе,

    50 9 Отговор

    До коментар #1 от "Урко":

    откраднаха я,ама нещо укрошебеците им се стопява армията ! Кой умрял,кой се предал...
  • 10 kjl

    78 4 Отговор
    Ха,ха,ха империята се разпада. Имперските граждани си крадат бензина, точно както преди 100 години си крадяха конете. Айде сега да видим, колко цивилизовани и над нещата ще са като няма!! Голямото нямане нека започне, сега!
  • 11 Вървят

    58 2 Отговор
    по нашите стъпки краварите, тука в началото на 90-те години така се дупчеха на ладите и москвичите с кирка резервоарите и се точеше бензина.
  • 12 kjl

    53 3 Отговор

    До коментар #8 от "Дискич":

    Гледах как си оставят отворени багажниците, да покажат на крадците, че няма нищо за крадене! Сега обаче може да започнат да крадат стелки. Вземам пуканките и сядам на дивана.
  • 13 С тия санкции

    68 3 Отговор
    Запада во главе с краварника се гръмна не в крака, а директно в главата. Най лошото за нас е че сме в същия кюп при това насила ни направиха враг на Русия без болшинството от българите да го желаят.
  • 14 таке даскалот

    34 3 Отговор
    Е те това са само нашенци , на други не мое им дойде на акъла такива действия !!! Другари мериканци , да ви открехнем , квито и мерки да земате - не става !!! Щом еднаж са почнали на тая вълна - спиранье НЕМА !!!
    Абе яз можем да ви дадем ноу хау , ама вие сте пинтии и не плащате - само крадете !!! Ае , от мен да мине !!!
    Гонене му е макята !!! Друго спасение НЕМА !!!
  • 15 Онзи с тубата

    16 0 Отговор
    Бензинът е разреден с вода...
  • 16 Тази дупка не е заради цената

    5 30 Отговор
    Фейк руски измислици. Бензина в сащ е средно 1 долар / литър.

    Има щати и с доста по-евтин

    Коментиран от #17

  • 17 Култура миянко

    29 0 Отговор

    До коментар #16 от "Тази дупка не е заради цената":

    Абе не знам дали е 1$ за литър,скоро гледах клипче не знам от къде е но имаше цена 7.20$\ за галон,което е страшно.Измъкна се някакъв с suv Kaдилак и се оплака,че плаща150$ на ден за гориво.Най вероятно ползва колата за луксозно превозване на пътници,: vip,но и тези разходи са ужасно много.Има много нормални хора които пътуват 60-70км всеки ден за работа.Последно съм бил преди три години и цената беше 2.30$ за галон.Помня преди време когато пак рязко се вдигнаха цените,масово взеха да се карат ярис и фиеста.

    Коментиран от #23

  • 18 Култура миянко

    24 6 Отговор

    До коментар #8 от "Дискич":

    Пич ,ти изобщо стъпвал ли си в Сащ,или само си гледал купонджийски филми открая на 80 до средата на90.
  • 19 Факт

    25 1 Отговор
    Ами нашите апаши този метод го усвоиха още в 1990 година! С 30 години изостават американците ( а може и повече , защото това може да е дело на имигрирал наш апаш) !
  • 20 незнайко

    17 2 Отговор
    Нека им, така им се полага на краварите. Всяка втора кола с пробит ПЛАСТМАСОВ РЕЗЕРВОАР !!!
  • 21 Доростол

    3 9 Отговор
    Поредната фалшива новина.
  • 22 Скоро

    13 0 Отговор
    хамериканците ще карат на дърва
  • 23 Факт

    8 9 Отговор

    До коментар #17 от "Култура миянко":

    Средната цена на 1 галон бензин в САЩ е 4$ т.е . Около 1$ за литър и средната заплата около 4.000$ на месец . Литър бензин в БГ 2.60 - около 1.30$ и средна заплата около 1000 лв =
    700$ на месец и ... лека нощ от Ню ЙОРК !

    Коментиран от #27

  • 24 Цънцар

    13 0 Отговор
    Американската мечта- България 90- те. Гепачи с туби и маркучи в късна доба, ключ 13 за пробки и корито дрънкат някъда в нощта. Или дупка като от куршум в баката с тунджата. Върви глобална петролна война по всички територии.
  • 25 Мунчо

    2 9 Отговор

    До коментар #5 от "Милен":

    Бреи в САЩ се вдигнал бензина с 1 цен много висока цена плащат американците А след седмица паднат с 20 цента За една седмица САЩ загуби милиарди
  • 26 Марио

    8 0 Отговор
    САЩ е "демократична" държава и там се краде само и единствено демократично. Това е началото на края. Щом от сега се случват такива неща,не ми се мисли по-нататък какво ще става .Тия ще се разпаднат.Путин ви бръкна в дупИто с големата ТОЯГА!!Абе важното е санкций да има ААА-ХА-ХА-ХА Z
  • 27 Димо

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Факт":

    В Ню Йорк може да взимат толкова, но аз лично съм живял в щата Мейн и определено повечето хора взимаха средно към 2000 долара дори към 1500 след данъците. От поне 30 години стандартът.на живот на американците главоломно пада. Да не говорим за изключителното социално неравенство, липсата на право на здравеопазване за мнозина там и т.н. Иначе сравнявайки ги с нас - да, ндоста по-добре са безспорно.