Отидете към основна версия

18 336 7

Появи се и Mercedes-Benz S-Klasse Coupe

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • coupe-
  • cl

Само броени дни след като Mercedes-Benz представи официално новата S-Klasse във версия седан, фото шпиони успяха да засекат и първите тестове на варианта с две врати. Модификацията Coupe се появи с тежък камуфлаж на пистата Нюрбургринг, но въпреки това специалистите успяха да направят някои заключения, а художниците да изкарат правдоподобен рендер (горната снимка).

 
От шпионската фотография (долната снимка) се вижда, че дизайнът на купе версията е доволно консервативен. На очи се набива по-голямата радиаторна решетка, удължения преден капак и разтегнатите леко фарове. Отзад страничната линия на колата плавно прелива в капака на багажника. Очакванията са, че именно този автомобил ще замени досегашния CL, а що се отнася до двигателите, то те ще се дублират с агрегатите на седана S-Klasse.
 
Ще припомним, че на този етап те са S 350 BlueTec (дизел V6 с обем 3.0 литра и мощност 258 к.с.), S 400 Hybrid (бензинов V6 с обем 3.5 литра и мощност 306 к.с. плюс електромотор с мощност 27 к.с.), и S 500, оборудван с V8 с обем 4.7 литра и мощност 455 к.с. Премиерата на S-Klasse Coupe ще се състои през 2014 година, като най-вероятно това ще стане или на изложението в Женева или на автосалона в Шанхай.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Mercedes-Benz представи новата S-Klasse

    Една от най-дългоочакваните автомобилни премиери през тази пролет е вече факт. Mercedes-Benz официално представи в Хамбург новото поколение на флаг ...
    16.05.2013
    26 383
    29