Last news in Fakti

16 Май, 2013 10:17 26 350 29

Mercedes-Benz представи новата S-Klasse

  • mercedes-benz-
  • s-klasse

Една от най-дългоочакваните автомобилни премиери през тази пролет е вече факт. Mercedes-Benz официално представи в Хамбург новото поколение на флагмана си S-Klasse. Още преди премиерата в мрежата се завъртяха някои подробности за колата, както и снимка, но сега всички карти бяха свалени на масата. Интересното е, че още от самото начало S-Klasse ще се предлага в своя удължен вариант, а стандартният седан остава на втори план. В това решение обаче няма нищо удивително, защото на един от основните пазари за луксозната лимузина - в Китай - клиентите почти на 100 % предпочитат дългата S-Klasse.

S-Klasse W222 е по-дълга с 20 мм в сравнение със своя предшественик новата , а широчината е нараснала с 12 мм. Въпреки леко уголемените габарити масата на автомобила е по-ниска с 95 килограма. Основна причина за това е фактът, че всички екстериорни панели ще се изработват от алуминий. Мнозина определят новия външен вид на W222  по-скоро като консервативен и това наистина е така. Новостите се крият под капака и в салона на лимузината. Интериорният комфорт е повишен значително, като това не се отнася само за задния ред кресла, а важи с пълна сила и за водача и пасажера до него.

Функции за масаж, интернет, подлакътници с подгряване и уникална мултимедийна система Burmester с огромен екран са само част от множеството екстри, натъпкани в S-Klasse. Возията на автомобила също е значително подобрена. Това се дължи на новото шаси Magic Body Control. Окачването работи съвместно със специална камера, информацията от която се предава на компютър. От своя страна той предварително настройва компонентите според предстоящата пътна обстановка. По думите на немците новата S-Klasse ще стане най-комфортната лимузина в своя клас.

Двигателите също не са никак лоши. Първоначално продажбите ще стартират с S 350 BlueTec (дизел V6 с обем 3.0 литра и мощност 258 к.с.), S 400 Hybrid (бензинов V6 с обем 3.5 литра и мощност 306 к.с. плюс електромотор с мощност 27 к.с.), и S 500, оборудван с V8 с обем 4.7 литра и мощност 455 к.с. Впоследствие ще се появят и други версии, в това число и моделът S 500 Plug-in Hybrid, който ще може да се зарежда и от битовата електрическа мрежа. По непотвърдени данни е напълно възможно под капака на новата S-Klasse да се появи и V-образен дванайсетцилиндров двигател.

На какви цени се предлагат досегашните поколения на модела у нас, можете да проследите ТУК.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    Красота,стил,съвършенство и мощ! Това са думите,които описват автомобила,поставящ стандартите в автомобилостроенето.
  • 2 skier

    3 1 Отговор
    Много е добра, но все пак седмицата на BMW я превъзхожда, при това значително.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Grozdan Komsalov

    1 1 Отговор
    n6to ne kaza
  • 4 Христо Шуманов

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "skier":

    (М_Sux)
    хаха, че тя 7цата, старата S класа не превъзхожда, да не говорим за новата, моля те, не се излагай.
  • 5 Mercedes-Benz

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "skier":

    Много ми е интересно с кво я превъзхожда? С наподобяващата на свинска зурла предница ли? Автомобила от снимките тепърва ще влиза в серийно производство,коментара ти е неуместен "философе".

    Сега идните дни се очаква скърцане със зъби и пяна на устата от "БМХ" сектата,а и не само да не забравяме и феновете на азиатските ламаринени икебани. Като цяло сега очаквам много плювни и философстване кое как е,че и били малко конете много харчела и т.н. В тоя ред на мисли преди да сте почнали може ли да попитам грозденце обичате ли? Поздрави и хубав ден желая на всички!
  • 6 Славчо Димитров

    3 1 Отговор
    Mdercedes са морално остаряла марка. Само чакайте да видите какъв космически кораб ще извадят от BMW с новата седма серия и тогава просто ще замлъкнете завинаги.

    Коментиран от #7, #10, #27

  • 7 Mercedes-Benz

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Славчо Димитров":

    Чакаме
  • 8 Диян Георгиев

    3 1 Отговор
    Фен съм на Мерцедес, обаче с тази S класа се издъниха. Т'ва мяза на китайски кошник, можеха да се постараят повече. А пък новата 7 серия на BMW си е брутална !
  • 9 Симеон Тасев

    1 1 Отговор

    s si e s nomer edno forever
  • 10 Anonymous.

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Славчо Димитров":

    Я се осъзнай, оня ден карах една от "легендарните" Е46 170коня 2.3, автоматик.... знаеш ли какво разочарование беше за мене - винаги съм мислил, че Бмв и Мерцедес са най-добрите, но докато го карах си мислех, че Фиат Мареа, която купих наскоро за работна кола е по-добра... не ми хареса как вози, не ми хареса чувството в нея. Не знам дали Мерцедес са морално стари, но Бмв определено са една обвивка.

    Коментиран от #11

  • 11 НИКОЛАЙ РАЙЧИНОВ

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Anonymous.":

    Значи спокоино можеш да си караш мареата, а иначе S-ката изглежда добре като за феислифт между старата ЕС и маибаха им , просто требваше да се постараят повече понеже това ще бъде задминато с лекота от БМВ и дори АЛУДИ
  • 12 Ts@r

    1 2 Отговор
    Страхотен автомобил. С всяка нова генерация, колата се подобрява все повече и повече(както и трябва да бъде). На баварската секта, която със сигурност няма да пропусне да се изкаже "компетентно" по въпроса, мога да кажа, че на марката която прославят ще й отнеме години да достигне това ниво.
  • 13 niki

    3 1 Отговор
    Dumi nqmam unikalna e izkluchitelen dizain i interior!Pak Mercedes e nomer 1 v klasaciqta!A tezi deto smqtat che sa se izdanili Mercedes da ne komentirat che te se danqt po tozi nachin!
  • 14 PIRANHA

    5 1 Отговор
    Mercedes-Benz !!! THE BEST OR NOTHING !!!
    Феновете на БМВ и Ауди има да завиждат, но те хората са го казали има само 2 марки коли: МЕРЦЕДЕС И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ!
  • 15 Тунингтм Тунингтм

    1 1 Отговор
    predi6nata s-ka pove4e me kefi
  • 16 маляка

    0 1 Отговор
    AUDI A8 2013
  • 17 маляка

    0 1 Отговор
    AUDI S8
  • 18 Христо Шуманов

    1 0 Отговор
    Съветвам те да намериш изтекли снимки в нета, че колегите от мобилето пак са качили тези дето са с лошо качество. Също така те съветвам да следиш продажбите на S класата спрямо противниците и... ""Авангардния електромобил са избрали 4 750 купувачи, докато от Mercedes-Benz S-Klasse, BMW 7er и Audi A8 са реализирани съответно 3 077, 2 338 и 1 462 екземпляра."
    Това е откъс от предишната статия за ТЕСЛА.... както виждаш старата S класа която е 8 годишна се харесва повече от конкурентите си, какво остава за новата...... виж ти ходи карай 7цата и не мисли тия дето карат Sките.... :)
  • 19 Благовест Стефанов

    0 1 Отговор
    Смешно ми става като видя думите "Diesel" и "Blue..." в едно изречение. Много добре знаем след 1-2 години в лявата лента какви сачове ще почне да хвърля.
  • 20 Alexander Strahilov

    2 1 Отговор
    Върл фен съм на Мерцедес, карам Мерцедес, но все ми се струва че можеха да излязат малко от клишето на консервативните "Мерцедес" линии и да предложат по-фотуристичен и сериозен вид на S-ката. Все пак това е класа в който Мерцедес господства повече от 30 години и S-classe е символ на високия клас. През последните 2-3 години Мерцесес губят позиции стремглаво зарада прослувитият си консерватизъм в Европа и Америка, все още ги държат руките и китайски пазараи. За разлика от Бенца, Ауди и БМВ не се притесняват да разчупват стереотипите, които те самите създават, и май пак новата 7 - серия на Баварците и 8 на Ауди ще се котира по-високо, да не говорим че Лексус също сериозно се вписва в този сегмент с новите си хибридни модели.
  • 21 bozhidar ivanov

    8 1 Отговор
    Мерцедес-Бенц и Тишина искам от многознайковците ! :)

    Коментиран от #22

  • 22 Svetlozar Chopev

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "bozhidar ivanov":

    Прайм ти евала Боже...
  • 23 naroden chovek

    1 0 Отговор
    Съвършенството не се променя !
  • 24 bmw racer

    0 1 Отговор
    АБЕ , Я ПЪРВО СЕ ЗАПОЗНАЙТЕ С НЕЩАТА И ПОСЛЕ ПИШЕТЕ, НЕ МИ ДРЪНКАЙТЕ КАТО НЕ СТЕ ЗАПОЗНАТИ! BMW в момента е на първо място по продажби, след това е ауди и чак след това мерца.. мерцовете почнаха много да си изопачават моделите и за това много хора не ги предпочитат вече. Престанете да пишете без да си имате дори и малка представа от нещата, писна ми от компетентни !
  • 25 Заложна Къща Слатина

    1 0 Отговор
    Нямам търпение да видя снимки на S-класата която ще замести моделите на спряните от производство Maybach 57 и 62.
  • 26 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    Benza si e Benz
  • 27 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Славчо Димитров":

  • 28 Армагедон

    1 0 Отговор
    Затова ли напоследък в шоу-ромовете на BMW, гледат да ги шъткат с неимоверни отстъпки до 50% и агресивно ,щото като започне продажбата на S-ката ,няма да останат богати клиенти за тях?! Ще им купуват само евтините моделчета...

    Коментиран от #29

  • 29 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Армагедон":