Отидете към основна версия

1 571 3

1000 класически автомобила тръгнаха от Брюксел към Барселона

  • ретро автомобили-
  • рали-
  • белгия

Над 1000 класически автомобила събраха многобройни почитатели в белгийския град Брасхаат, в близост до Антверпен. Двудневното шоу през уикенда даде старт към Испания на 18-то издание на рали Tour Amical.

Тазгодишният маршрут на впечатляващите „олдтаймъри“ е Барселона-Валенсия-Мадрид-Севиля-Марбеля и подменя първоначално плануваното представяне на колите в Санкт Петербург.

Автомобилният форум е в календара на Antwerp Classic Car Event, който предоставя богата програма за собствениците и почитателите на класическите автомобили. В Белгия и Нидерландия през уикендите по пътищата могат да се видят изключителни представители на автомобилната класика.

Белгийците и холандците са запалени любители на олдаймърите и с удоволствие дефилират с тях, облечени в стил, съответстващ на времето, което колата представя.

Рали Tour Amical се създава именно от приятелски кръг ентусиасти. Популярността му бързо набира скорост и днес над 500 собственици на автомобилни класики се включват в престижната надпревара.

Маршрутът се променя всяка година. Последните дестинации са Мароко и Сицилия. Ралито няма състезателен характер, а цели наслада за сетивата и приятни изживявания.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 8 гласа.

Свързани новини