Отидете към основна версия

11 704 15

Виетнамски електромобили тръгват в Европа – какви ще са цените?

  • vinfast-
  • vf-
  • vf8-
  • vf9

VinFast обяви настъплението си в Германия, Нидерландия и Франция

Преди около месец ви разказахме историята на виетнамската компания VinFast, която започна да добива голяма популярност в Америка през последните месеци. Изглежда от VinFast не смятат да приключват до тук и обявиха, че съвсем скоро ще започнат доставки и на определени европейски пазари. Към момента марката ще се предлага единствено в три страни – Германия, Франция и Нидерландия.

Европейските клиенти на марката ще могат да избират между моделите VF8 и VF9 в модификациите Eco и Plus. Припомняме, че VF8 е средноразмерен кросоувър с дължина от 4.8 метра и максимален пробег от 470 километра с едно зареждане. По-големият VF9 е с дължина от 5.1 метра и пробег от 594 километра с едно зареждане.

Цените на базовия VF8 Eco с по-малката 82кВч батерия започват от 43 хиляди евро във Франция, докато версията с по-голяма 87.7кВч батерия в изпълнение Plus започва от 51 хиляди евро във Франция. По-големият VF9 Plus с най-голямата 123кВч батерия започва от 64 хиляди евро, докато базова версия с малката 92кВч батерия започва от 58 хиляди евро.

Клиентите ще имат възможност да наемат батерия, като това ще струва между 120 и 150 евро. По този начин от VinFast поемат грижата за нейната поддръжка и подмяна, когато капацитетът ѝ падне под 70%.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.

Свързани новини