Last news in Fakti

12 Май, 2022 10:58 11 665 15

Виетнамски електромобили тръгват в Европа – какви ще са цените?

  • vinfast-
  • vf-
  • vf8-
  • vf9

VinFast обяви настъплението си в Германия, Нидерландия и Франция

Виетнамски електромобили тръгват в Европа – какви ще са цените? - 1

Преди около месец ви разказахме историята на виетнамската компания VinFast, която започна да добива голяма популярност в Америка през последните месеци. Изглежда от VinFast не смятат да приключват до тук и обявиха, че съвсем скоро ще започнат доставки и на определени европейски пазари. Към момента марката ще се предлага единствено в три страни – Германия, Франция и Нидерландия.

Виетнамски електромобили тръгват в Европа – какви ще са цените?

Европейските клиенти на марката ще могат да избират между моделите VF8 и VF9 в модификациите Eco и Plus. Припомняме, че VF8 е средноразмерен кросоувър с дължина от 4.8 метра и максимален пробег от 470 километра с едно зареждане. По-големият VF9 е с дължина от 5.1 метра и пробег от 594 километра с едно зареждане.

Виетнамски електромобили тръгват в Европа – какви ще са цените?

Цените на базовия VF8 Eco с по-малката 82кВч батерия започват от 43 хиляди евро във Франция, докато версията с по-голяма 87.7кВч батерия в изпълнение Plus започва от 51 хиляди евро във Франция. По-големият VF9 Plus с най-голямата 123кВч батерия започва от 64 хиляди евро, докато базова версия с малката 92кВч батерия започва от 58 хиляди евро.

Виетнамски електромобили тръгват в Европа – какви ще са цените?

Клиентите ще имат възможност да наемат батерия, като това ще струва между 120 и 150 евро. По този начин от VinFast поемат грижата за нейната поддръжка и подмяна, когато капацитетът ѝ падне под 70%.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не е зле.

    46 2 Отговор
    Никак не е зле.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 пьешу

    79 6 Отговор
    и това е същата държава, която беше сравнена със земята от "миротворците", наши най-близки "приятели" и господари. альоу, "национално отговорният бизнес"! к.радци некадърни!

    Коментиран от #5

  • 4 В.В.П.

    28 10 Отговор
    Аз търся кола за 10000 евро ..На газ ,за 50 Ст..В гаранция..Германия и Холандия ,вече карат само корейски и китайски ,сега и виетнамски таратайки..Една кола не умеят да направят ..МЕКАТА НА АВТОИНДУСТРИЯТА МБ,Стутгарт .,Леш.
  • 5 сектант

    28 1 Отговор

    До коментар #3 от "пьешу":

    е, ние не сме били сравнявани със земята ама не правим електрически сувове и да изнасяме за цял свят собствено производство, нали?
  • 6 камбоджанец

    5 13 Отговор
    Нмяат шанс
  • 7 Пилот на Ферари

    32 2 Отговор
    А ние ще сглобяваме край Ловеч някакви евро сапунерки , ама не се знае кога .
  • 8 Пилот на Ферари

    39 2 Отговор
    Явно който е ял ориз - дръпна яко напред . Япония ,Корея , Китай ,Виетнам ,Индия ,Тайван ........
  • 9 РЕНО

    16 4 Отговор
    по виетнамски
  • 10 роб на краварника

    5 3 Отговор
    а защо не американски?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Янко

    13 7 Отговор
    Пред 20 години изхърлиха Руските оръжия специяли сключиха договор с Америка и хвръкнаха напред... Малки тигърчета станаха
  • 13 СПЕШНО НАПУСКАНЕ НА ЕС! НАТО ВЪН!

    15 12 Отговор
    ЕХА НИЕ 20 ГОДИНИ СМЕ В ЕС А ПРОИЗВЕЖДАМЕ САМО ЧУШКОПЕЦИ А ВИЕТНАМ ПРОИЗВЕЖДА ЕЛЕКТРИЧКИ И ГИ ПРОДАВА В САЩ И КАНАДА!!!Преди около месец ви разказахме историята на виетнамската компания VinFast, която започна да добива голяма популярност в Америка през последните месеци. Изглежда от VinFast не смятат да приключват до тук и обявиха, че съвсем скоро ще започнат доставки и на определени европейски пазари. Към момента марката ще се предлага единствено в три страни – Германия, Франция и Нидерландия. ЗАДАВАМ СИ ВЪПРОС! КАКВА НИ Е ПОЛЗАТА ОТ ТОЯ ЕС???? ЯВНО НЯМАМЕ НИКАКВА ПОЛЗА!

    Коментиран от #14

  • 14 хахаха

    14 15 Отговор

    До коментар #13 от "СПЕШНО НАПУСКАНЕ НА ЕС! НАТО ВЪН!":

    Ама ти напускай бе - отивай в Сибир, Виетнам където ти е кеф. Аз пък ще си стоя в ЕС. ха ха ха
  • 15 ОСТАВКА НА ХАРВАРДСКИТЕ ЛАКЕЙ!

    2 0 Отговор
    Социалистически Виетнам произвежда електрически коли и изнася в америка а капиталистическа България е БАНАНОВА КОЛОНИЯ НА САЩ И ЕС с унищожена тотално индустрия. Нали така ПРОСТО КИРО???? ФАКТ, ПО ДЕЛАТА ГИ СЪДЕТЕ!!!!