Отидете към основна версия

47 860 58

Питаме ви: Коя е най-грозната нова кола в продажба днес? - Август 2022

  • грозна кола-
  • нови автомобили
BMW M4

Имаме късмета да живеем във време, в което има малко наистина грозни превозни средства по пътя. Разбира се, не всяко превозно средство ще спечели конкурси за красота, но беше по-трудно, отколкото си мислехме, да намерим превозни средства, които, както казва известната поговорка са "сделани с теслата".

Hyundai Elantra, например е различен и може би не е по вкуса на всеки, но пропорциите му са някак правилни и има нещо интригуващо в него. И, добре, признаваме, че Tesla Model Y изглежда като балон от анимационен филм, но и това не я прави грозна, а по-скоро екстравагантна.

А имаше време, когато сред колите наистина се открояваха грозни модели. Най-ярките примери за това са Fiat Multipla , или франкенщайновият Pontiac Aztec. Автомобили като Triumph TR7, Alfa Romeo SZ, оригиналния Jeep Compass, Cadillac Seville от 1980 г., AMC Gremlin и повечето модели на SsangYong почти винаги караха лицата на хората да се свиват в пренебрежителна гримаса.

Що се отнася до колите в продажба днес обаче, можем да се сетим само за няколко, които наистина ни карат да присвием очи. Първото за което се сещаме е скорошната дизайнерска работа на BMW . Предназначен да предизвиква разногласия, дизайнът на баварците с огромните бъбреци стана толкова широко мразен, че дори започваме да се отегчаваме. Думата „разединяващ“ едва ли вече изглежда подходяща. Но със сигурност автомобили като M4 и XM са меко казано странни.

Според нас, честно казано, и роудстърът AMG SL изглежда доста зле. Признаваме, че това возило не е толкова спиращо дъха грозно като M4, но пропорциите му изглеждат съвсем неправилни. И намираме за особено разочароващо, че кола, проектирана почти изключително да бъде обект на желание, изглежда като парче сапун след няколко употреби. Същото, макар и в по-малка степен важи и за EQS.

Всичко това обаче е мнение на нашия екип и не задължаваме никого с него. Интересно ни е обаче какво мислите вие. Коя според вас е най-грозната нова кола в продажба днес? Споделете мнението си в коментарите по-долу. Бонус точки, ако отговорът ви не започва с BMW.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 56 гласа.

Свързани новини