Отидете към основна версия

4 834 4

Mercedes-AMG продава спортни коли, които нямат право да се състезават, нито да се движат по обществените пътища

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • gt3 edition 55

Новият Mercedes-AMG GT3 Edition 55 няма хомологация на FIA

Спортното подразделение на Mercedes-AMG пусна пет състезателни спортни автомобила GT3 Edition 55 в чест на собствената си 55-годишнина, но няма да е възможно да ги управлявате професионално - моделът няма хомологация от FIA, така че не е разрешено да участва в състезания. Отсъствието на необходимостта от спазване на строгите ограничения на FIA обаче развърза ръцете на инженерите на Mercedes-AMG: GT3 Edition 55 получи усъвършенстван аеродинамичен боди кит и мощен двигател.

Юбилейният GT3 Edition 55 е базиран на пътния спортен автомобил Mercedes-AMG GT. Задвижва се от атмосферен 6.3-литров V8 мотор с мощност 650 конски сили, тоест е с около 100 конски сили по-мощен от хомологирания за състезания модел GT3. Единствената възможност да тествате GT3 Edition 55 в действие са дните на писта, тъй като спортната кола също не е подходяща и няма право да се движи по обществени пътища.

Лимитираното издание включва табелка със сериен номер, сребърни акценти на предпазния колан, карбонова облицовка на страничните прагове, арматурното табло, вентилационните отвори и капачката на резервоара, както и ексклузивен часовник IWC с гравиран номер на шасито, който идва с колата. GT3 Edition 55 струва 625 хиляди евро без ДДС.

GT3 Edition 55 не е най-мощният Mercedes-AMG. Ще припомним, че миналата есен беше представен хибридният фастбек GT 63 SE Performance с хибриден силов тракт с мощност от 843 конски сили. Суперхибридът ускорява до сто за по-малко от три секунди, което го поставя наравно с BMW M5 CS.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.

Свързани новини